Ισχυρή παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διασυμμαχικές ασκήσεις [photos]

Στιγμιότυπο από την Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μικρής Κλίμακας «THRACIAN VIPER 2020». Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ




Σε πολυεθνική και διαβαλκανική άσκηση συμμετείχαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Από την Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιείται στη Βουλγαρία η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μικρής Κλίμακας «THRACIAN VIPER 2020» με την συμμετοχή προσωπικού και αεροπορικών μέσων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Η συμμετοχή των Ελληνικών αεροσκαφών σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ και οργανώθηκε και υλοποιείται από το ΑΤΑ. Κατά την διάρκεια της άσκησης δεν θα πραγματοποιηθεί μεταστάθμευση σε αεροδρόμια της Βουλγαρίας η οποία διοργανώνει την όλη δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα εξεταστούν σενάρια εναέριας εμπλοκής και προσβολής επίγειων στόχων με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ γίνεται πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Στιγμιότυπο από την Πολυεθνική Αεροπορική
Άσκηση Μικρής Κλίμακας «THRACIAN VIPER 2020». Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ

«CARPATHIAN EAGLE 2020»

Από τη Δευτέρα 14 έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 διεξάγεται η Διαβαλκανική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «CARPATHIAN EAGLE 2020» στο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης «GETICA» στο Τσίνκου «CINKU» της Ρουμανίας, με τη συμμετοχή προσωπικού Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η χώρα μας συμμετέχει με Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), Ειδικές Δυνάμεις και 1 Ελικόπτερο CH – 47.

Στιγμιότυπο από τη Διαβαλκανική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «CARPATHIAN EAGLE 2020». Φωτογραφία ΓΕΕΘΑ

Η υπόψη Διαβαλκανική Άσκηση διεξάγεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών χωρών και η διεξαγωγή κοινών αντικειμένων Ειδικών Επιχειρήσεων συμβάλλει στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ του προσωπικού των τμημάτων που ασκούνται σε αυτά.

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Έξι μνηστήρες για τις νέες ελληνικές φρεγάτες: Ήρθε η ώρα της επιλογής, ποια είναι τα κριτήρια;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: