Υπόσχεται τα χειρότερα η Τουρκία: Δεσμεύεται να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν στην κατάληψη του Ναγκόρνο – Καραμπάχ

File photo: Eικονα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν από την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT




Η Τουρκία διαβεβαίωσε σήμερα πως είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να «ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ του Μπακού και των αυτονομιστών που στηρίζει η Αρμενία.

«Η Τουρκία δεσμεύεται πλήρως να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του, βάσει του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Επισημαίνοντας πως το Αζερμπαϊτζάν «απλά επιδιώκει να εγγυηθεί την ασφάλεια των αμάχων πληθυσμών κοντά στη γραμμή του μετώπου και να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη του», ο Αλτούν εκτιμά πως «ο κόσμος δεν μπορεί να επιτρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσο τρόπο ο επιτιθέμενος και το θιγόμενο μέρος στο όνομα της λεγόμενης αρχής της ουδετερότητας».

Οι δηλώσεις της τουρκικής προεδρίας γίνονται λίγο αφότου το Κρεμλίνο κάλεσε την Άγκυρα να απέχει από το να «ρίχνει λάδι στη φωτιά» και να εργαστεί για την ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στις μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 100 άνθρωποι από την Κυριακή, ενώ παράλληλα και η Γερμανία, δια της καγκελαρίου Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για “εκεχειρία επειγόντως” και επιστροφή στον διάλογο.

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε μαχητικό SU-25 της χώρας. Δεν υπήρξε άμεση τουρκική αντίδραση.

Πάντως, πυκνώνουν οι μαρτυρίες για άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αζερμπαϊτζάν: Η Τουρκία μεταφέρει από τον Ιούλιο όπλα, παραστρατιωτικά σχήματα και ομάδες τζιχαντιστών;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: