Ανακοίνωση της Αθήνας κατώτερη των περιστάσεων: “Ίσες αποστάσεις” μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν!!!

File Photo: .Photo@amna_news




«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου διακρίνεται από την “πολιτική των ίσων αποστάσεων”, μία απαράδεκτη θέση, λόγω και της απόλυτης ταύτισης της Αρμενίας με τα ελληνικά συμφέροντα. Η Αθήνα έπρεπε να υποστηρίξει ανοικτά τους Αρμένιους.

«Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ», προσθέτει.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Μπακού λέει ότι κατέλαβε χωριά της Αρμενίας, η εμπλοκή της Τουρκίας, οι εκκλήσεις από Βρυξέλλες και Παρίσι

«Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», σημειώνει του υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτήν τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Στ.
Αθήνα, Ελλάδα

 

Παγίδα η δήθεν πρόταση του καθεστώτος της Τρίπολης για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: