ΗΠΑ: Οι φυλετικές ανισότητες έχουν κοστίσει στην οικονομία 16 τρισεκ. δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια

Η τράπεζα Citigroup, η τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, δεσμεύθηκε χθες να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να περιορίσει τις ανισότητες αυτές. EPA, Mark Lyons
Οι φυλετικές ανισότητες στις ΗΠΑ κόστισαν στην οικονομία της χώρας 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη από την τράπεζα Citigroup.

“Αν οι ΗΠΑ είχαν μειώσει το φυλετικό χάσμα για τους μαύρους Αμερικανούς σε ό,τι αφορά τους μισθούς, την ιδιοκτησία, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις πριν 20 χρόνια, η αμερικανική οικονομία θα είχε κερδίσει επιπλέον 16 τρισεκατομμύρια δολάρια”, αναφέρει η έρευνα.

“Aν αυτό το χάσμα μειωθεί σήμερα, τότε το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 5 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια”, προσθέτει.

Η τράπεζα Citigroup, η τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, δεσμεύθηκε χθες να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να περιορίσει τις ανισότητες αυτές.

Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών προορίζεται ώστε να μπορέσουν οι Αφροαμερικανοί να αγοράσουν τα σπίτια που μένουν, αλλά και σε επενδύσεις σε εταιρείες Αφροαμερικανών. Άλλος στόχος είναι να δοθεί στις κοινότητες των μειονοτήτων στις ΗΠΑ καλύτερη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στην παροχή δανείων.

Η ανακοίνωση αυτή της Citigroup απηχεί την έκκληση που απηύθυνε την προηγούμενη Παρασκευή αξιωματούχος της Fed, ο οποίος είχε ζητήσει από τον χρηματοοικονομικό τομέα να δράσει κατά του θεσμικού ρατσισμού.

Κάνοντας λόγο για “ιστορικές και θεσμικές ανισότητες στο χρηματοοικονομικό σύστημα” ο Ράφαελ Μπόστικ επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα είχε καταγγείλει ότι ο πλούτος των λευκών νοικοκυριών είναι δεκαπλάσιος από αυτόν των μαύρων, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν 100 χρόνια.

Με πληροφορίες από AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
ΕΜ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΕΡΙΚΗ

Διπλό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρμεντ ενόψει Πομπέο: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία, ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal