Ιόνιο: Νέες στιγμές αγωνίας μετά τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία-Πτώσεις δέντρων, διακοπή ηλεκτροδότησης [photos]

File Photo: Νέες στιγμές αγωνίας μετά τη χθεσινοβραδινή νεροποντή για τους κατοίκους του Ιονίου. Photo Hellas Journal




Ώρες «Ιανού» έζησαν το βράδυ και τα ξημερώματα οι κάτοικοι στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και στην Δ. Ελλάδα καθώς βρέθηκαν στο έλεος νέας κακοκαιρίας.

Λόγω των ακραίων φαινομένων υπήρξαν κατά τόπους διακοπές στην ηλεκτροδότηση των νησιών ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Με το ξημέρωμα άρχισε να διαγράφεται ανάγλυφα το μέγεθος των καταστροφών.

Ολόκληρα δέντρα «ξηλώθηκαν» από τις πλατείες από τον αέρα ενώ η όλη τη νύχτα έβρεχε ακατάπαυστα. Περίπου στις 03:30 ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Πλατεία της Σπιανάδας σάρωσε στο πέρασμα του δέντρα που κοσμούσαν την κεντρική πλατεία του νησιού επι δεκαετίες. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων στο νησί των Φαιάκων. Μεγάλες οι καταστροφές και στο Λιστόν όπου η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν τραπέζια και καθίσματα και να υποστούν ζημίες οι επιχειρήσεις εκεί.

Πτώσεις δένδρων και εικόνα καταστροφών καταγράφηκαν στην Γαρίτσα, στο λιμάνι την πόλης, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Από την πτώση δέντρων στην πλατεία Σπιανάδα, στο Λιστόν, υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Κέρκυρας για να απομακρυνθούν οι τεράστιοι ξεριζωμένοι κορμοί από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Από τον ανεμοστρόβιλο που προκλήθηκε ζημιές υπέστησαν και πολλές σκεπές σπιτιών, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Παλιάς Πόλης.

Την ίδια ώρα, η σφοδρή κακοκαιρία, που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι, έπληξε και το επαρχιακό δίκτυο της Κέρκυρας, κυρίως περιμετρικά της πόλης, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη καθώς υπάρχει πρόβλεψη για δύσκολα καιρικά φαινόμενα για αύριο Παρασκευή και το Σάββατο.


Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και τα μηχανήματα έργου καθώς και αυτά το στρατού έχουν μεταφερθεί σε επίκαιρες περιοχές προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

H Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη, μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε μια αναλυτική εικόνα για τη νέα κακοκαιρίa και τόνισε πως οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έζησαν καταστάσεις που θύμισαν τις προηγούμενες μέρες.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που άφησε πίσω του ο Ιανός στην Άσσο Κεφαλονιάς, η κα Κράτσα σημείωσε ότι επιχειρούνται παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για την επούλωση των πληγών που άφησε ο Ιανός Ενώ διαβεβαίωσε ότι κανείς κάτοικος δεν θα μείνει άστεγος.

Ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε στον δήμο Ζαχάρως, στο νομό Ηλείας.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Γιαννιτσοχώρι. Αγγλίδα τουρίστρια, που διέμενε σε κάμπινγκ, τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, όταν η σκηνή της καταπλακώθηκε από δύο πεύκα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ-Ανταπόκριση: Γιάννης Ανδριώτης

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ηλεία – Δέντρα καταπλάκωσαν και τραυμάτισαν τουρίστρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: