Ηλεκτροκίνηση: Επτά νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Κεντρική Μακεδονία

File Photo: Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από αριστερά οι κ.κ. Μπίλλιας και Καλαβρουζιώτης. Photo via Press Office ΠΚΜ




Επτά νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σχετική σύμβαση συνεργασίας της Περιφέρειας με εταιρεία Blink Charging Hellas για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, γίνεται ουσιαστικά ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης «η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής που υλοποιούμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τις συγκεκριμένες δράσεις, δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και ενισχύουμε την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ποιότητα ζωής στην πόλη, την ποιότητα του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου. Με τη δημιουργία λοιπόν, επτά νέων Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων συνεχίζουμε σταθερά την επένδυσή μας σε έναν καλύτερο και βιώσιμο αστικό ιστό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι μια πράσινη Κεντρική Μακεδονία, μια Περιφέρεια ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει την απόφαση να εκσυγχρονίσει το στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές της ανάγκες ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα δημιουργεί το υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε το σύνολο των επτά Περιφερειακών της Ενοτήτων και των 38 Δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) για τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης , ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.
Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη στη βίλα Αλλατίνη, στην Ημαθία στο κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας καθώς και στα διοικητήρια του Κιλκίς, της Έδεσσας, της Κατερίνης, των Σερρών και του Πολυγύρου. Ήδη λειτουργεί φορτιστής στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και της απόφασης να εκσυγχρονίσει το στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές ανάγκες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Blink Charging Hellas Γιώργος Καλαβρουζιώτης υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας αναφερόμενος στην υπογραφή της συνεργασίας είπε πως κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης αλλά και της πράσινης ανάπτυξης με γνώμονα πάντα το περιβάλλον, την οικονομία και προς όφελος τόσο των κατοίκων της Περιφέρειάς μας και κατ΄ επέκταση των επισκεπτών της.

Ο CEO της Blink Charging Hellas Γιώργος Καλαβρουζιώτης επισήμανε τη σημαντικότητα της επένδυσης και υπογράμμισε πως οτιδήποτε αφορά την παραγωγή και τη λειτουργία των εν λόγω συστημάτων φόρτισης γίνονται εξ ολοκλήρου στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΤ και άλλες πηγές
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Αντεξαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Ιούλιο: Μειώθηκε κατά 17,1% το έλλειμμα το εμπορικό ισοζύγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: