Η ξενάγηση της Ευρώπης στο Καρά Τεπέ ή τί να σου εξηγώ…από Χρυσοχοϊδη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη επισκέφτηκε το νέο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ, στη Λέσβο, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ επισκέφτηκε τον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

«Αισθάνομαι προσωπικά συγκινημένος από αυτή τη δραματική κατάσταση. Ήταν σημαντικό για εμένα να έρθω εδώ και να εκφράσω την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μας» δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Μισέλ. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως «βρίσκομαι εδώ επειδή αρνούμαι να χαμηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση το βλέμμα απέναντι στις προκλήσεις της μετανάστευσης».

Στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει προειδοποίηση Μηταράκη για βίαιη προσαγωγή όσων μεταναστών και προσφύγων δεν εισέλθουν εκουσίως στον νεό καταυλισμό άλλά και ανακοίνωση για την σύλληψη έξι Αφγανών μεταναστών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως εμπρηστές του καταυλισμού της Μόριας.

Επίσης είχαν προηγηθεί δηλώσεις επί δηλώσεων από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ανάγκη νέας μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ αλλά και ανακοινώσεις για υποδοχή προσφύγων … “με το σταγονόμετρο” απ’ τα ελληνικά νησιά.

Λίγη ώρα αργότερα, προς το βράδυ, φωτιά ξέσπασε κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου με τους πάντες να φοβούνται νέα “πυρπολημένη Μόρια”…

Τώρα, τί ακριβώς αποκόμισε ο Σαρλ Μισέλ απ’ την ξενάγηση στο Καρά Τεπέ θα φανεί συντόμως.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: