Η τουρκική αντιπολίτευση ξεφτιλίζει τον Ερντογάν: Υπέκυψες στις απαιτήσεις της Ελλάδας

FILE PHOTO: O αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. EPA, STR




Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόσυρση του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο, εγκαλούμενος ότι συμμορφώθηκε με τις «υποδείξεις της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας; Μας είπαν για συντήρηση, για επισκευές κλπ. Ναι όμως ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας δεν είπε πως θα συνεχίσει τις εργασίες του για 90 ημέρες; Η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις. Όλες οι υποδείξεις έρχονται κάποιες φορές από τις ΗΠΑ, κάποιες άλλες από τη Ρωσία ή την Ε.Ε. Γιατί η Ελλάδα είναι χαρούμενη; Διότι το Ορούτς Ρέις αποχώρησε μετά από απαίτησή τους».

Και πρόσθεσε ότι «μας λένε “κάνατε το πρώτο βήμα” και τώρα μας λένε “θα κάτσουμε μετά στο τραπέζι”. Ενώ στη δική μας κυβέρνηση κάνουν τους ήρωες. Για ποιον ηρωισμό μιλάμε; Κάνετε πεσκέσι τα συμφέροντα της Τουρκίας και μετά κάνετε τους ήρωες».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Πηγή: skai.gr, sozcu.gr

 

Ανατολίτικα παιχνίδια για παζάρι στα μέτρα Ερντογάν: Ο κίνδυνος για ρήγμα μέσα στην Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: