Η Ρωσία δεν βλέπει βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ ανεξάρτητα με την έκβαση των εκλογών

File Photo: O Ντόναλντ Τραμπ (Α) και ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Δ). EPA, MAURI RATILAINEN




Η Ρωσία θα σεβασθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο δεν αναμένει ριζικές αλλαγές στις σημερινές διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI.

Ο Λαβρόφ απέφυγε να σχολιάσει την προεκλογική κατάσταση στις ΗΠΑ αφού όπως είπε, οποιαδήποτε σχόλια «θα ερμηνευθούν και πάλι ως απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις». «Ένα μόνο θα πω, ότι θα σεβαστούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και την βούληση του αμερικανικού λαού», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι «ούτε με τους Δημοκρατικούς, ούτε με τους Ρεπουμπλικάνους θα υπάρξουν οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στις σχέσεις μας, όπως δηλώνουν κραυγαλέα οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε παράλληλα τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πολιτική που ακολούθησαν στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, κάνοντας μνεία στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ειλικρινά να αναγνωρίσουν τώρα τα λάθη που έκαναν τότε.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, καμία χώρα δεν βγήκε κερδισμένη από την αμερικανική πολιτική της ήπιας δύναμης. «Όχι μόνο στην επικράτεια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καμία χώρα δεν βγήκε κερδισμένη. Κοιτάξτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή , όπου οι Αμερικανοί ανέτρεψαν το καθεστώς», δήλωσε ο Λαβρόφ υπενθυμίζοντας τα γεγονότα στην Λιβύη. «Στην Συρία προσπάθησαν, αλλά δεν τους βγήκε. Τώρα ελπίζω ότι παρόλα αυτά, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στην Λευκορωσία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση στην Λευκορωσία όπου η αντιπολίτευση υποστηρίζεται όπως είπε, ενεργά από μερικούς δυτικούς εταίρους μας και επιχειρεί να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, σύντομα θα εξομαλυνθεί.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

O καλός “μπάτσος” Καλίν λέει ότι τώρα οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για συνομιλίες με την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: