Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος του κορωναϊού στον πλανήτη [video]

File Photo: Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. EPA, GIAN EHRENZELLER




Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 η ζωή θα έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό στις ΗΠΑ λόγω της προόδου που θα έχει σημειωθεί στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά της νόσου, εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο FOX NEWS.

O ίδιος φάνηκε αισιόδοξος ότι οι αμερικανικές αρχές θα εγκρίνουν εμβόλιο για δημόσια χρήση στις αρχές του επόμενου έτους.

Όσον αφορά πάντως στο τέλος καθ΄εαυτής της πανδημίας, ο Γκέιτς το τοποθέτησε «πιθανώς» στο 2022.

«Η καλύτερη περίπτωση είναι πιθανώς το 2022, κατά τη διάρκεια του 2021 θα πρέπει όμως να καταφέρουμε να μειώσουμε τους αριθμούς».

«Ευτυχώς, υπάρχει η τεχνολογία εμβολίων. Προέκυψε η χρηματοδότηση, οι εταιρείες έβαλαν τους καλύτερους ανθρώπους τους και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η πανδημία δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστον».

O Γκέιτς πάντως επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού, τα ποσοστά εμβολιασμού έπεσαν κατά 14% στις αναπτυσσόμενες χώρες, «σβήνοντας» 20 χρόνια προόδου, και ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η «ακραία φτώχεια» αυξάνεται, επιφέροντας επιδράσεις στην εκπαίδευση, την πνευματική υγεία και άλλους δείκτες σε «πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο πίστευα».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από FOX NEWS

Παγιδευμένες στα ρηχά 270 φάλαινες νότια της Αυστραλίας: Τουλάχιστον 90 νεκρές, σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: