ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Η Ουάσιγκτον να πιέσει την Τουρκία για να εγκαταλείψει τις προκλήσεις της, καλεί Αμερικανός βουλευτής

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με την ηγεσία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής. Δίπλα στον Τσαβούσογλου διακρίνεται ο Έλιοτ Ένγκελ. Φωτογραφία της Επιτροπής
Εγκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την παραβατικότητα της κατοχικής δύναμης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, της αμερικανικής Βουλής.

Στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν ξανά και ξανά τον Πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει τις μονομερείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την προκλητική ρητορική και την παράνομη συμπεριφορά που απειλεί να υποκινήσει περαιτέρω αστάθεια και αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή και να θέσει σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, μια προσεκτική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζεται για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν τα πρόσφατα θετικά σήματα αποκλιμάκωσης. Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επακόλουθες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνουν πρότυπο. Αντίθετα, η ειρηνική συνύπαρξη και η διπλωματία πρέπει να επικρατήσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες για διάλογο και συνεργασία.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να θέσει τα θεμέλια για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε μια ενδο-Νατοϊκή σύγκρουση, που ωφελεί μόνο τους αντιπάλους της Αμερικής».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΕΝΓΚΕΛ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Engel Statement on Turkish Escalation in The Eastern Mediterranean

Washington – Representative Eliot L. Engel, Chairman of the House Committee on Foreign Affairs, today made the following statement:

The United States has urged President Erdogan again and again to halt Turkey’s unilateral acts of aggression in the Eastern Mediterranean, provocative rhetoric, and unlawful behavior which has threatened to further instigate instability and disruption in the broader region and put in peril NATO’s internal cohesion and U.S. interests.

“Now more than ever, a vigilant approach by the United States needed to ensure that the recent positive signals of de-escalation continue. Turkey’s actions in the Eastern Mediterranean and the resulting tensions among NATO allies should not become a pattern. Instead, peaceful coexistence and diplomacy must prevail and create conditions for dialogue and cooperation.

“The Administration should pressure Turkey to abandon its provocative actions in the Aegean and Eastern Mediterranean seas and lay the foundation for the resumption of exploratory talks between Greece and Turkey. It’s hugely important that we avoid an intra-NATO conflict, one that only benefits America’s adversaries.”

Ψήφισμα-ράπισμα της Ευρωβουλής κατά Τουρκίας: Σταματήστε αμέσως κάθε παρανομία έναντι Ελλάδας, Κύπρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required