Οι Ολυμπιακοί του 2028 ειναι μακριά αλλά τα εμβλήματά τους είναι ήδη έτοιμα




Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028, αποκάλυψαν τα λογότυπα της κορυφαίας γιορτής του παγκόσμιου αθλητισμού, που θα φιλοξενηθεί το 2028 στην αμερικανική μητρόπολη.

Το έμβλημα «LA28» αποτελείται από ένα L πάνω από το 2 και ένα A πάνω από το 8 και πάνω από τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους.

Το Α εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και τυπογραφικές εκδόσεις, που αναφέρονται σε πολλά σύμβολα ή ιστορίες που χαρακτηρίζουν το Λος Άντζελες, όπου διεξήχθησαν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 1932 και το 1984.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εκπροσωπήσουμε απόλυτα το Λος Άντζελες», δήλωσε ο πρόεδρος του LA28, Κάσεϊ Ουάσερμαν και πρόσθεσε:

«Κάθε γειτονιά, κάθε μπλοκ, κάθε άτομο έχει την δική του ταυτότητα και τη δική του ιστορία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες LA28 θα παρουσιάσουν την συλλογική δημιουργικότητα της κοινότητάς μας και θα γιορτάσουν την ποικιλομορφία που μας κάνει δυνατούς».

 

Η διάσημη σπρίντερ και εξάκις χρυσή Ολυμπιονίκης, Αλισον Φίλιξ, η οποία κατάγεται από το Λος Άντζελες, δημιούργησε ένα «Α» που ήθελε σε κίνηση και σε σχέση με τις αγαπημένες της ομάδες, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Λος Άντζελες Dodgers (μπέιζμπολ), αλλά και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

«Η κουλτούρα του αθλητισμού και της αριστείας είναι κάτι με το οποίο μεγάλωσα στο Λος Άντζελες», είπε με νόημα η Φίλιξ, ενώ ο Ουάσερμαν πρόσθεσε: «Η ιδέα είναι να επικεντρωθούμε στην δημιουργικότητα, την πολυμορφία, την ένταξη καθώς και την αυτο-έκφραση. Ποτέ δεν υπήρξε πιο σημαντική στιγμή για να ακουστεί η φωνή των αθλητών».

Με πληφοροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ,
Λος Αντζελες

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Νίκη-πρόκριση της Σάκκαρη στο US Open: Πέρασε στο δεύτερο γύρο του κορυφαίου Grand Slam

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: