Η Μόσχα απειλεί την Ελλάδα; Η Ρωσία έχει καλυφθεί πίσω από έναν μανδύα πολιτικής ορθότητας!

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Οι ένδοξες μέρες για τα ρωσικά στρατεύματα έχουν παρέλθει… EPA, SERGEY GUNEEV, HOST PHOTO AGENCY POOL




ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE POINT

Οι αγαπητοί Ρώσοι, πιστοί στην πάγια διπλωματική τους πρακτική να ισορροπούν επιδέξια ανάμεσα σε… ετερόκλητες απαιτήσεις, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους άλλη μια φορά στην περίπτωση της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών.

Η Ρωσία δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Τουρκία, παρότι τάσσεται υπέρ των ρυθμίσεων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, το οποίο έχει προσυπογράψει. Επιλέγει βέβαια εκφράσεις τις οποίες και οι δυο πλευρές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι δεν τους δυσαρεστούν!

Κάνει λόγο για διευθέτηση των διαφορών με βάση το διεθνές δίκαιο, κάτι που υποστηρίζει και η Ελλάδα. Ωστόσο και η Τουρκία είναι ικανοποιημένη, διότι στις ειρηνικές μεθόδους επίλυσης συμπεριλαμβάνονται και οι διμερείς ή πολυμερείς διαπραγματεύσεις!

  • Οπότε η Ρωσία έχει καλυφθεί πίσω από έναν μανδύα πολιτικής ορθότητας, αφού… ξέχασε να αναφέρει την άποψή της εάν θεωρεί φυσιολογικό να προσέλθει σε μια διαπραγμάτευση μια χώρα, εν προκειμένω η Ελλάδα, υπό συνθήκες εκβιασμού διά στρατιωτικού καταναγκασμού!

Και μάλιστα να διαπραγματευθεί με μια χώρα η οποία δεν αφήνει καν περιθώριο συμβιβασμού, έχοντας αρνηθεί το δικαίωμα των νήσων σε θαλάσσιες ζώνες -το πόσο θα ήταν λογικά αντικείμενο συζήτησης.

Για να στέρξει να υποβάλλει τη διαφορά της (βλ. παραλογισμό) με την Ελλάδα σε διεθνή δικαιοδοτικό μηχανισμό, θέλει να συναινέσει η Αθήνα στην υπαγωγή ζητημάτων που εγείρει, τα οποία άπτονται της “σκληρής” κυριαρχίας, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνικότητα κατοικημένων νήσων!

Άρα οι φίλοι Ρώσοι για μια ακόμη φορά αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας για το αν και κατά πόσον είναι νόμιμες οι τουρκικές ενέργειες.

Δεν το πράττουν μάλιστα, τη στιγμή που ακόμα και όσοι καλούν την Ελλάδα να προσέλθει σε διαπραγμάτευση προς χάριν της ειρήνης, τουλάχιστον παραδέχονται ότι παράνομη η Ελλάδα δεν έχει υπάρξει…

ΠΗΓΗ: DEFENCE POINT

“Χρησμός” Ρωσίας για τα χωρικά ύδατα: Και με το διεθνές δίκαιο και κατά περίπτωση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: