Η ιστοσελίδα μας καταθέτει στο Παρακαταθηκών και Δανείων 10.000 ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις




ΓΝΩΜΗ: HELLAS JOURNAL

Η ιστοσελίδα μας Hellas Journal, έχει ήδη καταστήσει σαφή τη θέση της αναφορικά με την αμοιβή της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Τώρα πια, ότι έγινε, έγινε…

Σε προηγούμενο σημείωμά μας έχουμε υποστηρίξει ότι η φιλοξενία αυτής της καμπάνιας αποτελούσε υποχρέωση των ΜΜΕ προκειμένου να προασπιστεί η δημόσια υγεία και επισημάναμε ότι κατά την άποψή μας δεν έπρεπε να υπάρχει χρηματικό αντίτιμο.

Είχαμε επίσης επισημάνει ότι η Hellas Journal θα δημοσίευε όπως θα το κάνει και στο μέλλον κάθε ανάλογη εκστρατεία χωρίς να απαιτεί χρηματική ανταμοιβή καθώς το θεωρούμε μέρος της δημοσιογραφικής μας αποστολής.

  • Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα χρήματα -το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ- εκταμιεύθηκαν προς την ιστοσελίδα μας με καθυστέρηση σε σχέση με την πληρωμή όλων των υπολοίπων ΜΜΕ, η άποψή μας δεν εξαρτάται από αυτό. Δεχόμαστε ότι έγινε λάθος.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, η Hellas Journal, αποφάσισε το ήμισυ της αμοιβής που κατεβλήθη από το υπουργείο Οικονομικών προς το λογιστήριό μας να διατεθεί για τις ανάγκες του ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όπου τα εθνικά μας δίκαια αμφισβητούνται από έναν άκρως προκλητικό και επιθετικό γείτονα.

Από την έρευνα που κάναμε για την εύρεση του σχετικού λογαριασμού στο οποίο θα έπρεπε να πιστωθούν τα χρήματα διαπιστώσαμε τα εξής:

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος απ’ ευθείας χρηματικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει λογαριασμός, ταμείο κ.λπ.

Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έτσι ώστε το όποιο ποσό θέλει να προσφέρει ο καθένας να μπει στον ανάλογο κωδικό.

  • Δυστυχώς, ο τρόπος είναι τόσο δαιδαλώδης και γραφειοκρατικός που ουσιαστικά, όπως μας επισήμαναν και κορυφαίες πηγές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αποτρεπτικός και στη σκέψη μόνο.

Η Hellas Journal λοιπόν αποφάσισε να καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και καλεί την ηγεσία των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών να μεριμνήσουν για την είσπραξη των χρημάτων αυτών.

Η πράξη αυτή αποτελεί επιστροφή στην κοινωνία των χρημάτων που έτσι κι αλλιώς δε τα είχαμε υπολογίσει και δεν τα περιμέναμε, καθώς επιθυμία μας ήταν να δημοσιεύσουμε δωρεάν την καμπάνια.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε στα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι επιλογές και καθορίστηκαν οι «αμοιβές». Ειπώθηκαν πολλά μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Το κάθε κόμμα όταν γίνεται κυβέρνηση έχει τους «δικούς» του. Άγραφος νόμος…

  • Τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες της ιστοσελίδας, που όπως είναι γνωστό δεν έχει καμία απολύτως σχέση ή δέσμευση με συμφέροντα κανενός είδους.

Είναι μια καθαρά δημοσιογραφική προσπάθεια που επιβιώνει χάρις στην άοκνη εργασία των συνεργατών της και στην ελεύθερη διαφημιστική αγορά. Δεν οφείλει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ, και δεν δέχεται ούτε ένα ευρώ χωρίς τιμολόγιο και ανάθεση διαφημιστικής καταχώρησης.

Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την προσπάθεια αρκετών ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους στην Ελλάδα Ειδικό Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο ο κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέτει ακόμη και ένα ευρώ. Ιδιαιτέρως σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, με τα εθνικά μας θέματα σε τόσο κρίσιμη καμπή και την τουρκική επιθετικότητα σε έξαρση.

Η 15ετής Νέα Δομή Δυνάμεων φέρνει πιο κοντά τα F-35 στην Πολεμική Αεροπορία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: