Η γλώσσα του σώματος στην Κορσική: Ψιλοκουβέντα… Μητσοτάκη, Μακρόν και Κόντε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ), συνομιλεί με τον Emmanuel Macron (Δ), παρόντος του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Μεσογειακής Διάσκεψης στην Κορσική, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Σε κάποια στιγμή ο φακός απαθανατίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε “πηγαδάκι” με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Χωρίς να γνωρίζουμε το αντικείμενο της συνομιλίας, γνωρίζοντας τις θέσεις Γαλλίας και Ιταλίας και κάνοντας [αυθαίρετη] χρήση της γλώσσας του σώματος, υποθέτουμε πως τα σταυρωμένα χέρια του Κόντε στο ύψος του στήθους προδίδουν την εσώτερη και μη εκφραζόμενη κόντρα του με τον Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος απ’ την πλευρά του, πληθωρικός σε λόγια και χειρονομίες, με δεδομένο το νέο ρόλο του, δείχνει να εξηγεί….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με γυρισμένη την πλάτη στον φακό δεν μας δίνει περιθώρια ερμηνείας, δείχνει κι αυτός, ωστόσο,  σε εγρήγορση με τα χέρια σταυρωμένα ψηλά στο στήθος… και ίσως τυχαία βρίσκεται ανάμεσα σε Μακρόν και Κόντε.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: