Η γαλλική φρεγάτα La Fayette πλέει ανοικτά της Κύπρου: Αύριο στη Λευκωσία ο Λαβρόφ [video]

Αποκλειστικά πλάνα καθώς και φωτογραφίες από την παρουσία της γαλλικής φρεγάτας La Fayette ανοικτά της Κύπρου εξασφάλισε η ΕΡΤ. Photo via ERT




Αποκλειστικά πλάνα καθώς και φωτογραφίες από την παρουσία της γαλλικής φρεγάτας La Fayette ανοικτά της Κύπρου εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Στις εικόνες η φρεγάτα διακρίνεται σε απόσταση αναπνοής, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Η φρεγάτα βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, αρκετά 24ωρα μετά την αεροναυτική άσκηση EUNOMIA, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες νοτιοδυτικά της Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία λέγοντας στη Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη,

Ο Ερντογάν φέρεται να παραπονέθηκε σε έντονο ύφος για την παρουσία του «Σαρλ ντε Γκωλ» στην περιοχή, και αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια της Τουρκίας». Ο Ερντογάν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή, κάτι που δεν κρύβει και με δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι τη Λευκωσία επισκέπτεται αύριο Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εν μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Κορσική για τη Σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, ενώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναμένεται να βρεθεί στη Λευκωσία εντός του μήνα.

Δείτε το video ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΕΡΤ-Ανταπόκριση: Μ. Καλογεράκη

Το Σαρλ Ντε Γκολ πανικοβάλει τον Ερντογάν: Ζήτησε από την Μέρκελ να σταματήσει τον Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: