Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




To κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο και η ανησυχία από τα ενεργά clusters, οι αντεγκλήσεις για τα χρυσά διαβατήρια και τις διαρροές στο Al Jazeera, η επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η αναφορά σε κυρώσεις κατά της Άγκυρας και το όχι της Βουλής στην πρόσληψη ΣΥΟΠ είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μπήκε στα σχολεία ο κορωνοϊός» και αναφέρει ότι σε συναγερμό είναι οι κρατικές υπηρεσίες για αντιμετώπιση της κατάστασης ενώ στην Ελλάδα την ίδια ώρα λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα. Αλλού γράφει πως η Βουλή ψήφισε τρεις νόμους για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Γαλλία εκφράζει σθεναρή στήριξη στην Κύπρο και είναι υπέρ των κυρώσεων στην Άγκυρα.

«’Δωράκι’ €600.000 για δύο βουλευτές» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας ότι βουλευτές έτυχαν αναδιάρθρωσης και μέρος του δανείου τους `παρκαρίστηκε` ενώ τρίτος καλείται να πληρώσει λιγότερα για εξόφληση των οφειλών του. Αλλού αναφέρει πως η Βουλή είπε όχι στην πρόσληψη ΣΥΟΠ. Επίσης προβάλλει την τοποθέτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη στις κατηγορίες ότι αυτός διέρρευσε στοιχεία για τις πολιτογραφήσεις και την αναφορά «ψαχτείτε αλλού».

Κάτω από τον τίτλο «Κυνήγι μαγισσών από τη Βουλή» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι επήλθε πολιτικό μπάχαλο με τα διαβατήρια και την διαρροή στον Al Jazeera με τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη να διαψεύδει ότι ευθύνεται για τις διαρροές. Αλλού αναφορά γίνεται σε περίπτωση ατόμου που αδυνατεί να πληρώσει οφειλές στο Δημαρχείο και κατέληξε στην φυλακή. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι τεράστιοι ογκόλιθοι αιωρούνται σε δρόμο πάνω από το δρόμο Άγιου Σωζόμενου-Ποταμιάς.

«Συσκότιση επιχειρούν για ‘χρυσά΄διαβατήρια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως η Κυβέρνηση έστησε νέα επιχείρηση συσκότισης με τον ΥΠΕΣ να στέλνει επιστολή στον Ελεγκτή απαιτώντας τη μη δημοσιοποίηση έκθεσης με πέντε φακέλους πολιτογραφήσεων. Αλλού προβάλλεται η διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας υπέρ του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ για τους επίμαχους πίνακές του και την απόφαση για δίωξή του. Η «Χ» αλλού γράφει ότι θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κιτίου και ένας καθηγητής.

«Eγκλωβισμένος στη νεκρή ζώνη» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην περίπτωση Ιρανού καλλιτέχνη που κοιμάται σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην νεκρή ζώνη με τις αρχές να του αρνούνται πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή είπε όχι στην πρόσληψη ΣΥΟΠ για τις ανάγκες της ΕΦ μετά την απόφαση του Υπουργικού για αναστολή της θητείας ατόμων που εξασφάλισαν θέση σε πανεπιστήμια στο ΗΒ. Επίσης προβάλλεται η εκδήλωση στήριξης στον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: