Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών και την απόσυρση του σκάφους Ορουτς Ρέϊς που αποδίδεται σε κίνηση τακτικής και η στρατηγική Αθήνας-Λευκωσίας και η συζήτηση στη Βουλή για τις πολιτογραφήσεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που υπάρχουν, το θανατηφόρο με θύμα 18χρονη μητέρα, η αναφορά του ΥΠΑΜ για τους ΣΥΟΠ και οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για το ΑΕΠ και τα κόκκινα δάνεια.

«Τεχνάσματα Τουρκίας;» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Αλήθεια» που διερωτάται τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση του Ορουτς Ρέϊς. Αλλού προβάλλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αναφέρει ότι δεν σημειώθηκε ούτε ένα παρατράγουδο. Η «Α» αναφέρεται επίσης σε πολιτικό σόου στη Βουλή λόγω Οδυσσέα, όπως γράφει, με αφορμή τη συζήτηση για τα χρυσά διαβατήρια.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Χρυσά διαβατήρια σε οικογενειακή συσκευασία!» και αναφέρει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θέτει θέμα νομιμότητας των πολιτογραφήσεων με τον ΥΠΟΙΚ να αποδίδει στον Ελεγκτή πολιτικά κίνητρα και τάση για show. Αλλού αναφορά γίνεται στην απόσυρση του Ορουτς Ρέϊς και ότι η μπάλα τώρα είναι στην Γερμανίδα καγκελάριο. Ο «Π» προβάλλει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μάσκες, αποστάσεις, φωτοβολίδες και κουνέλια.

Με τίτλο «Δεκαήμερο για γερά νεύρα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι παζλ για δυνατούς λύτες μέχρι 24-25/9 με αλλεπάλληλες επαφές. Αλλού γράφει ότι οι εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται με GPS με κέντρο ελέγχου να παρακολουθεί και να καταγράφει τα πάντα. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι Οκτώβριο έρχονται τελικά τα εμβόλια της γρίπης.

«Μαύρες συναλλαγές με ‘χρυσά διαβατήρια’» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής εντόπισε απίστευτες κομπίνες με επενδύσεις-μαϊμού πίσω από τα χρυσά διαβατήρια. Αλλού αναφορά γίνεται στην νέα σχολική χρονιά με ανεφάρμοστα πρωτόκολλα. Η «Χ» αλλού γράφει ότι Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα είναι αντίθετες με το πάγωμα των εκποιήσεων.

H αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Παραμένει αισιόδοξος ο Υπουργός Οικονομικών» και γράφει πως ενώ ο Υπουργός εκφράζει αισιοδοξία η Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για τα κακά δάνεια και προειδοποιεί για την περίοδο χάριτος. Αλλού αναφορά γίνεται στο τροχαίο με θύμα 18χρονη μητέρα δύο βρεφών. Επίσης προβάλλεται ο εντοπισμός οστών που φαίνεται ότι ανήκουν σε Επίσκοπο που αποκεφαλίστηκε από τους Οθωμανούς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα την Τρίτη 15/9 στο OPEN: Ζωντανά και αποκλειστικά για την ελεύθερη τηλεόραση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: