Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η συνέχιση των διεργασιών και συζητήσεων για το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρνακα και τα επιπρόσθετα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην επαρχία αυτή, η επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Λεύκαρα και ο προγραμματισμός της ΔΕΑ για ανασκαφές είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

H «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο κορωνοϊός έπληξε και το ποδόσφαιρο, ξεφεύγει η κατάσταση, αναβάλλονται αγώνες» πως 36 νέα περιστατικά ανακοινώθηκαν χθες, τα 18 στον Εθνικό Άχνας. Αλλού διερωτάται αν γλυτώνει τις κυρώσεις ο Ερντογάν και αναφέρει πως κάποιες χώρες δεν θέλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Επίσης γράφει πως αρνείται κάθε συζήτηση η Βρετανία για τους Κύπριους φοιτητές.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τα κρούσματα ανεβαίνουν τη … Σκάλα» πως Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός Άχνας είναι οι δυο μεγάλες εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως γίνονται δεύτερες σκέψεις από την Κυβέρνηση για το κατά πόσο θα πρέπει να παίξει τελικά ή όχι το χαρτί του βέτο σε συνόδους κορυφής της ΕΕ. Επίσης γράφει για στοχευμένη αναστολή δόσεων στα δάνεια.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σήμανε ξανά ο συναγερμός» γράφει πως σε περιορισμό τίθεται από σήμερα η Λάρνακα και πως υπήρξαν χθες 36 νέα κρούσματα ενώ 12 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς. Επίσης αναφέρεται στην επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Λεύκαρα. Αλλού γράφει για καταγγελίες στα 58 χιλιόμετρα σε κατοικημένες περιοχές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Έξαρση COVID-19 με νέα κρούσματα» αναφέρει πως επιπρόσθετα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στην επαρχία Λάρνακας. Αλλού αναφέρει πως χωρίς βοήθεια είναι τα παιδιά με αναπηρία. Επίσης γράφει πως εκατό υποθέσεις είναι έτοιμες για ανασκαφή από τα συνεργεία της ΔΕΑ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέα μέτρα στην εστία μόλυνσης στη Λάρνακα» αναφέρει πως το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Τετάρτη, ενώ νέα μέτρα επιβάλλονται στη Λάρνακα. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Λεύκαρα. Αλλού σημειώνει πως οι Κεντρικές Φυλακές θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ στο Netflix για την ανθρωπιστική τους προσέγγιση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: