Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα μηνύματα αξιωματούχων της ΕΕ στην Άγκυρα και η επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ στη Λευκωσία, η εξαγγελία πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ για πενταμερή και ΜΟΕ, ο διπλωματικός μαραθώνιος μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι διεργασίες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Α. Μεσόγειο, είναι τα κύρια θέμα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

Άλλα θέματα που προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδα είναι οι πολιτογραφήσεις και το θέμα της διαρροής εγγράφων στο Al Jazeera, το θέμα των στρατεύσιμων που εξασφάλισαν θέση στο ΗΒ, η αποφυλάκιση και επιστροφή στο σώμα ειδικού αστυφύλακα που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία και η πρόκριση της Ομόνοιας στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δύο νέα μηνύματα προς Τουρκία για μέτρα» γράφει ότι άλλα δύο δυνατά μηνύματα προς την Τουρκία στάλθηκαν χθες σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο από Σαρλ Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν. Αλλού γράφει για αλλαγή σκυτάλης στη συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων έπειτα από 24 χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Δημήτρης Συλλούρης αφήνει σκιές σε βουλευτή και δύο συνεργάτες του για την διαρροή εγγράφων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ενώπιον δύο επιλογών….διάλογος ή διάλογος» γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ εξήγγειλε πρωτοβουλία για πενταμερή και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι διαβατήρια και ευρωπαϊκές αξίες δεν προσφέρονται προς πώληση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ναυαγεί το σενάριο ΣΥΟΠ για τις αναστολές φοιτητών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Περιμένουν από τη Γερμανία», αναφέρεται σε διπλωματικό μαραθώνιος μέχρι 24/9 και επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέρκελ μια εβδομάδα πριν από το κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλού γράφει ότι με το Μπαρμπαρός «υποδέχθηκε» τον Σαρλ Μισέλ η Άγκυρα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ειδικός αστυφύλακας που καταδικάστηκε αρχές του έτους για σοβαρή υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, αποφυλακίστηκε πρόσφατα και αντί άλλων ενεργειών, επέστρεψε στο Σώμα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να προτάξουμε το δρόμο λύσης του Κυπριακού» γράφει ότι οι διεθνείς διεργασίες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο αντικειμενικά θέτουν και το Κυπριακό στο πλαίσιο των συζητήσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πρόκριση της Ομόνοιας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης γράφοντας «αντάξια της ιστορίας της η Ομόνοια». Αλλού γράφει ότι από έχουν αποκοπεί ώρες ενίσχυσης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή με μεταναστευτική βιογραφία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η αλληλεγγύη χρειάζεται πράξεις και λόγια», γράφει ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι τα δικαιώματα όλων των μελών της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκίνησε ο έλεγχος εναντίον καθηγητή για αμφιλεγόμενα έργα τέχνης. Αλλού γράφει ότι οι γονείς διαμαρτύρονται αφού το μέλλον των στρατεύσιμων που εξασφάλισαν θέσεις σε βρετανικά πανεπιστήμια είναι ασαφές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στην κορυφή της τηλεθέασης ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ στο OPEN για τα play off του CL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: