Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

FILE PHOTO: Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ




Οι ανησυχίες για τις εστίες μετάδοσης κορωναϊού και οι εκκλήσεις των αρμοδίων στο κοινό για να ακολουθούν τα πρωτόκολλα, η ομιλία του ΠτΔ στην Συνέλευση των ΗΕ, τα προβλήματα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου, οι εκλογές σε ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ και οι πολιτογραφήσεις είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η επιδημία ουσιαστικά τώρα αρχίζει» και αναφέρεται στις δηλώσεις Κωστρίκη για τους κινδύνους των χειμερινών μηνών αλλά και στις εκκλήσεις του Υπ. Υγείας προς όλους για τήρηση μέτρων. Αλλού προβάλλει την ομιλία του ΠτΔ στην ΓΣ των ΗΕ και την διαβεβαίωση για ετοιμότητα επανέναρξης του διαλόγου. Η «Α» σε άλλο θέμα προβάλλει τις εκλογές στην ΟΕΛΜΕΚ και γράφει πως θριάμβευσε η Αλλαγή που πρόσκειται στον ΔΗΣΥ.

«Στη σέντρα η Λάρνακα πριν το σφύριγμα για νέα μέτρα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως αποφάσεις για το ποδόσφαιρο αναμένεται να ληφθούν σε συνάντηση του Υπ. Υγείας με την ΚΟΠ και ότι ανησυχούν οι επιδημιολόγοι. Αλλού γράφει για έρευνα χωρίς δόντια από τον Οδυσσέα (Μιχαηλίδη) για τις πολιτογραφήσεις. Ο «Π» προβάλλει σε άλλο θέμα την ομιλία του ΠτΔ στα ΗΕ  και τις απαντήσεις προς Τουρκία.

Με  τίτλο «Πρόσκληση Νίκου προς Ταγίπ» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος κάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας σε διάλογο για να λύσουν προβλήματα. Αλλού αναφέρει πως με 11 ψήφους επικράτησε η ΠΑΔΕΔ της ΑΚΙΔΑ στις εκλογές της ΠΟΕΔ ενώ στην Οέλμεκ η καταμέτρηση συνεχιζόταν  ως αργά. Επίσης ο «Φ» αναφέρει πως το Κάβο Γκρέκο είναι κύρια πύλη εισόδου μεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας.

Κάτω από τον τίτλο «Αιμορραγούν… τα νοσοκομεία Λάρνακας-Αμμοχώστου» η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα προβάλλει τα πολλά προβλήματα στα δύο νοσοκομεία όπως παρατέθηκαν χθες στην επιτροπή υγείας της Βουλής. Αλλού αναφέρεται στην έρευνα του Ελεγκτή για τα χρυσά διαβατήρια και τις παρατυπίες που επισημαίνονται σε αυτήν. Επίσης η «Χ» αναφέρει πως έχουν ξεφύγει οι αλυσίδες μετάδοσης του κορωναϊού με αυξημένη ανησυχία από τους αρμοδίους.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Δεν υπάρχει συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα» αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Υγείας και τις εκκλήσεις του προς το κοινό για τήρηση των μέτρων και στις ανησυχίες των αρμοδίων. Αλλού γράφει πως εύποροι Βρετανοί υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν κυπριακά διαβατήρια, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Reuters. Επίσης προβάλλεται η ομιλία του ΠτΔ στη συνέλευση των ΗΕ.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Με στοιχεία τεκμηριώνεται το πλιάτσικο!» και γράφει πως η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι κόλαφος για την κυβέρνηση με επισημάνσεις για σωρηδόν παρανομίες και παρατυπίες. Αλλού αναφέρει ότι πάμε για «γλειφιτζούρι» περί κυρώσεων στην Τουρκία που θα μπουν όμως στο συρτάρι. Η «Γ» επίσης προβάλλει τις καταδίκες και από την Ολτέκ του ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ.

«Πέμπτη φάλαγγα: Όχι στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το «Ποντίκι» που γράφει για «επαίσχυντη συμπεριφορά των εντός Κύπρου συμμάχων της Τουρκίας». Αλλού γράφει πως ο Γερουσιαστής Μενέντεζ ζητά τα έγγραφα και τις επικοινωνίες για την φύση και τις επιπτώσεις των στενών σχέσεων Τραμπ-Ερντογάν. Επίσης αναφορά γίνεται στις επισημάνσεις της Κομισιόν ότι δεν υπάρχει συμφωνία επί όλων των όρων συναντίληψης για το χαλούμι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου

ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από MEDIA

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: