Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η συζήτηση για την Τουρκία στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας υπό το φως των προκλήσεων της Άγκυρας, οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για τις πολιτογραφήσεις και οι ελλείψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αναφορά γίνεται επίσης στην επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Κύπρο, στην αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, στις διεργασίες στα κόμματα ενόψει βουλευτικών, στις κινήσεις της Τουρκίας στο Βαρώσι και στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η δύσκολη υπόθεση των κυρώσεων» και γράφει πως ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας απορρίπτει τη σύνδεση κυρώσεων κατά της Τουρκίας με νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας και μάλλον προκρίνεται η μέση λύση. Αλλού φιλοξενούνται δηλώσεις του ΥΠΑΜ και η εκτίμηση ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι τα κρούσματα έφτασαν χθες τα 25 και τα 10 αφορούν ποδοσφαιριστές και στελέχη της Νέας Σαλαμίνας.

«Πωλήσεις διαβατηρίων με πρακτική μπακάλη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι είναι καταπελτική η έρευνα της τριμελούς επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και ότι εισηγείται την αφαίρεση της υπηκοότητας από 19 άτομα. Αλλού ο «Π» γράφει ότι στο Κυπριακό ο διεθνής παράγοντας φαίνεται να έχει καταλήξει ότι το στάτους κβο στην Κύπρο παράγει πολύ μεγαλύτερες κρίσεις. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στις μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο, μέσω των συστάσεων που ζητούν οι Βρυξέλλες ανά χώρα.

Κάτω από τον τίτλο «Η Μέρκελ κρατάει καρότο» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα πως ασκούνται πιέσεις στην Λευκωσία που επιμένει σε κυρώσεις και ότι αρχίζει ελληνοτουρκικός διάλογος με το παρασκήνιο να μιλά για χαλαρή στάση έναντι Ερντογάν. Αλλού αναφορά γίνεται στις διεργασίες στα κόμματα για τις βουλευτικές και τα ονόματα που παίζουν για τα ψηφοδέλτια. Επίσης ο «Φ» προβάλλει την ανέγερση πύργων και γράφει ότι ο Διευθυντής της Πολεοδομίας έδωσε θετική γνώμη για ανέγερση δεκάδων πολυώροφων κτιρίων που πήραν ήδη το δρόμο των αδειοδοτήσεων.

«’Ανεξεταστέο’ το Υπουργείο Παιδείας» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρεται σε προχειρότητα του Υπουργείου την πρώτη βδομάδα της σχολικής χρονιάς με μη λειτουργία πρωτοκόλλων και μη κάλυψη κενών. Αλλού γράφει ότι είναι βαρύ το τίμημα της ανάπτυξης στη Λεμεσό με τον ‘βιασμό’ της αισθητικής του περιβάλλοντος και πολεοδομική αναρχία. Η «Χ» προβάλλει αλλού τις επικείμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα.

Mε τίτλο «Το Brexit ενθαρρύνει την μετακόμιση στην Κύπρο» η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» γράφει πως ο συνδυασμός του Brexit και το ΓεΣΥ ενθαρρύνει πολλούς Βρετανούς να μετακομίσουν στο νησί, με τις εταιρείες μεταφορών να είναι γεμάτες με κρατήσεις. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε αντίδραση για τις αναφορές Τσαβούσογλου για το τα διαμειφθέντα στο Κραν Μοντάνα. Η εφημερίδα φιλοξενεί συνεντεύξεις από τρία άτομα για τις εμπειρίες τους, αφού ασθένησαν με κορωνοϊό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Είμαστε με το ένα πόδι στο Βαρώσι» φιλοξενεί συνέντευξη του Ερσίν Τατάρ, αντίπαλου του Ακιντζί στις «εκλογές» στα κατεχόμενα, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προϋπόθεση για συνομιλίες είναι η συμφωνία για το διαμοιρασμό του φυσικού αερίου. Αλλού γράφει για διπλωματικό μαραθώνιο στα ελληνοτουρκικά. Η «Κ» αλλού γράφει πως δάνεια 1,3 δις έδωσαν σε εννέα μήνες οι τράπεζες.

«Το παιχνίδι των κυρώσεων, που τείνει να χαθεί» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Σημερινή» που αναφέρει πως ένα βήμα της Άγκυρας μπορεί να την σώσει από την επιβολή τους. Αλλού γράφει ότι απειλούν με αποχή γονείς και μαθητές με αφορμή τις μάσκες στα σχολεία. Επίσης προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε ανάκαμψη και ανάπτυξη στην οικονομία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: