Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και οι συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, o διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας και οι πιέσεις προς την Κύπρο, το θέμα των πολιτογραφήσεων στον απόηχο των αποκαλύψεων του Al Jazeera και οι προσπάθειες κομμάτων στη Βουλή για αναστολή των εκποιήσεων, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

H «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ώρα της Ευρώπης, αλλά…», αναφέρεται στο θέμα των κυρώσεων της Τουρκίας και γράφει ότι σήμερα ενημερώνονται οι Υπουργοί Εξωτερικών και την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφασίζουν οι ηγέτες της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Al Jazeera σκοτώνει τις επενδύσεις και ότι αυτό που απομένει είναι να διαφανεί η έκταση του προβλήματος που προστέθηκε στον κορωνοϊό. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσει του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τον καθηγητή τέχνης, ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει να φύγει.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άλλαξαν τα κριτήρια για να δώσουν διαβατήρια» γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστόφιας άλλαξε τα κριτήρια του προγράμματος για να εγκριθούν στις 16.5.2012 οι πολιτογραφήσεις των Alexander Bondarenko και Vladimir Stolyarenko οι οποίοι σήμερα καταζητούνται από τις ρωσικές αρχές. Αλλού γράφει ότι έντονη ανησυχία προκαλεί στο Υπουργείο Υγείας η έξαρση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε αναστολή δόσης βρίσκονται σχεδόν όλα τα δάνεια στον τουρισμό.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Διάλογος με κλιμάκωση», γράφει ότι εν αναμονή της έναρξης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και της καθοριστικής εβδομάδας που ξεκινά από σήμερα στις Βρυξέλλες, η Άγκυρα αυξάνει την πίεση προς την Κύπρο και συντηρεί αμείωτη την ένταση. Αλλού αναφέρεται σε εφιαλτικό σκηνικό από το πέρασμα του «Ιανού» στην Ελλάδα, ο οποίος στο πέρασμά του αφήνει χιλιάδες οικογένειες να ζουν έναν ατέλειωτο εφιάλτη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ελεύθερη ζώνη από τα ναρκωτικά σε σχολεία δημιουργείται στα 500 μέτρα με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Με κύριο τίτλο «Μάχη στη Βουλή για αναστολή των εκποιήσεων», η «Χαραυγή» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της σε μαζικές εκποιήσεις που έφερε η άρση του μορατόριουμ, αφού μέχρι στιγμής ορίστηκαν ημερομηνίες πλειστηριασμού για 216 ακίνητα αξίας πέραν των 45 εκατ. ευρώ, ενώ στάλθηκαν επίσης εκατοντάδες επιστολές για άλλα ακίνητα. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόταση για παραχώρηση έκπτωσης 50% από το φόρο εισοδήματος για μισθούς των golden boys άνω των 100.000 ευρώ το χρόνο, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε συμφέροντα σκάλωσε το τεχνολογικό πάρκο και ότι μεθοδεύεται η αλλαγή του επιλεγμένου χώρου κατασκευής από τη Λεμεσό στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: