Η επιχειρηματικότητα στη… Σελήνη: Μοναδικό διαδικτυακό σεμινάριο ζωντανά από τον CSEO [live]

File photo: Η επιφάνεια του φεγγαριού. EPA/Israel Aerospace Industries




Μια μοναδική εκδήλωση θα μεταδοθεί σήμερα ζωντανά σε όλο τον κόσμο από τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency, ESA) και τον Σύνδεσμο Σεληνιακού Χωριού (Moon Village Association, MVA) με καλεσμένους τον Γενικό Διευθυντή της ESA, τον τεχνικό διευθυντή του Ομίλου Ariane και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους εταιρειών από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις που δεν εμπλέκονται συνήθως στον τομέα του διαστήματος.

Όπως αναφέρει ο CSEO μετά τις επιτυχίες των πρόσφατων ζωντανών διαδικτυακών εκδηλώσεων και εκπομπών του, θα μεταδώσει σήμερα στις 17.30 το διαδικτυακό σεμινάριο ESA / MVA με τίλτο “Non-space business goes to the Moon”.

Στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις που δεν βασίζονται στον τομέα του διαστήματος, μπορούν να εμπλακούν και να συνεισφέρουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με το φεγγάρι.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι μέρος μιας σειράς δραστηριοτήτων που βοηθούν τους μη διαστημικούς παίκτες να εντοπίσουν οικονομικές και εμπορικές ευκαιρίες και να αναπτύξουν λύσεις «διπλής χρήσης» (λύσεις για χρήση στο διάστημα και στη Γη).

  • Σύμφωνα με το CSEO, το διάστημα εισέρχεται σε μια νέα εποχή όπου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μεγάλες και μικρές μπορούν να αρχίσουν να συνεργάζονται σε περισσότερες αποστολές για να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα αποικισμού του φεγγαριού και να εξερευνήσουν τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας στο φεγγάρι.

Ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός ​​είπε ότι «αυτό είναι ένα μοναδικό γεγονός, γιατί φέρνουμε μαζί την διαστημική βιομηχανία και τη μη διαστημική βιομηχανία, δείχνοντας ότι η εξερεύνηση του φεγγαριού μπορεί και θα αγκαλιάσει τη βιομηχανία που δεν εμπλέκεται συνήθως στην εξερεύνηση του διαστήματος».

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος είναι ο επίσημος οργανισμός μετάδοσης της εκδήλωσης που έχει ως στόχο να προσεγγίσει ευρύ κοινό παγκοσμίως.

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση στη σελίδα Facebook του CSEO www.facebook.com/CyprusSpaceExplorationOrganisation/live και στο YouTube www.youtube.com/SpaceOrganisation

Σημειώνεται ότι αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς τον Νοέμβριο, 9 και 10 του μηνός, θα διεξαχθεί το πρώτο Σεμινάριο και Συμπόσιο με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Διοικητή της NASA, του Γενικού Διευθυντή της ESA, του Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Διάστημα, (UNOOSA) και πολλούς άλλους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

H ακτινοβολία στη Σελήνη είναι 200 φορές μεγαλύτερη από τη Γη: Πώς θα προστατευτούν οι αστροναύτες;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: