Guardian: Απειλεί με βέτο η Κύπρος για κυρώσεις ΕΕ κατά Λευκορωσίας λόγω Τουρκίας

File photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ




Για “απειλή” της Κύπρου να μπλοκάρει τις κυρώσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ στη Λευκορωσία κάνει λόγο ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας Guardian από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λευκωσία αντιδρά με αυτή την «απειλή βέτο» μετά από την απόρριψη επιβολής παρόμοιων κυρωτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η κυπριακή στάση έχει «απογοητεύσει» διπλωμάτες της ΕΕ.

Τα μέτρα κατά της κυβέρνησης Λουκασένκο περιλαμβάνουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σε 40 αξιωματούχους και ελπίζεται ότι θα επικυρωθούν στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της Δευτέρας.

“Διπλωματικές πηγές” δηλώνουν στον Guardian ότι το θέμα είναι «σοβαρό», σχολιάζουν πως η Λευκωσία «κρατά βασικά τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας όμηρο», υποστηρίζουν πως «όλοι είναι θυμωμένοι, όλοι είναι ενοχλημένοι» και σημειώνουν ότι «αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες (για την Κύπρο)».

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παροτρύνοντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι «πολλοί ηγέτες της ΕΕ αντιτίθενται στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων επί της Τουρκίας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός /ΓΧΡ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στη Λευκωσία ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Θα πετάξει πάνω από την ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: