Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη “Λαϊκών Αγωνιστών” με ανάληψη ευθύνης για βομβιστική επίθεση κατά ΣΕΒ

File photo: Η πολυκατοικία στο Κουκάκι που εντοπίστηκε η γιάφκα, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ




Έγγραφο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»,  για την  βομβιστική επίθεση της οργάνωσης αυτής στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου του 2015,  εντόπισε το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο εντοπισμός της προκήρυξης έγινε κατά την εξέταση των  ψηφιακών πειστηρίων τα οποία  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 42χρονου που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που διεξήγαγε η Αντρομοκρατική Υπηρεσία στο Κουκάκι. 

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 .

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Με βάση τα παραπάνω, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αποθήκη-γιάφκα στο Κουκάκι με όπλα και εκρηκτικά: Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: