Για τις παρανομίες της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Al Nahyan για τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τη διεύρυνση της στενής συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς.

Ραγδαίες εξελίξεις και με τα F-35

Να σημειωθεί ότι Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Αλλά ποιο είναι το πρόβλημα πέραν της έχθρας μεταξύ της κατοχικής δύναμης και των Εμιράτων; Τα μόνα διαθέσιμα F-35 αυτή τη στιγμή, διότι όπως αντιλαμβάνομαι πρέπει να παραδοθούν άμεσα στα Εμιράτα, είναι αυτά που παρήγγειλε -και δεν έλαβε- η κατοχική δύναμη. Αυτά που αγόρασε η Τουρκία από την Αμερική. Την αγορά, ως γνωστό, ακύρωσε ο Λευκός Οικος, ως αντίποινα για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400 από την κατοχική δύναμη.

Αν συμφωνήσει ο κ. Νετανιάχου και η Αμερική πουλήσει τα F-35, οι αναλυτές αναμένουν ρήξη στις σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ)

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Ξεκάθαρο μήνυμα από την ΕΕ: «Χρονοδιαγράμματα και μέτρα προς την Τουρκία είναι ξεκάθαρα»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: