Φουρλάς: Μεταναστευτική πολιτική ίσης κατανομής και όχι στους ώμους Ελλάδας και Κύπρου

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία από το αρχείο του




Την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε το βάρος να μην πέφτει μόνο στους ώμους μερικών κρατών μελών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο συζήτησε το θέμα «η ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική αντίδραση της ΕΕ στην τρέχουσα κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια», ο κ. Φουρλάς τόνισε πως τα όσα παρακολουθήσαμε να διαδραματίζονται στην περιοχή, προκαλούν θλίψη και προβληματισμό, όμως, σημείωσε, για κάποιους από εμάς, ήταν αναμενόμενα και προειδοποιούσαμε για αυτά εδώ και καιρό.

«Όταν το μεταναστευτικό φορτώθηκε στους ώμους μερικών κρατών-μελών, με τους περισσότερους από εμάς να ασκούν εκ του ασφαλούς κριτική, τραβώντας την ουρά μας απ’ έξω από τις ευθύνες, αλήθεια δεν περιμένατε αυτά που έγιναν;» διερωτήθηκε ο κ. Φουρλάς και επικαλέστηκε τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Όταν Έλληνες αξιωματούχοι, μας τόνιζαν εδώ στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος, κι ως απάντηση την κατηγορούσαμε ακόμη και για εγκλήματα χωρίς καμία απόδειξη, αλήθεια δεν περιμένατε όλα αυτά που έγιναν;»

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, η οποία επίσης αδυνατεί, λόγω του μεγάλου αριθμού, να αντεπεξέλθει.

«Ακούστε ακόμη μία αλήθεια κα Επίτροπε. Ξέρετε ότι στη χώρα μου την Κύπρο, σήμερα, το 3,8% του πληθυσμού σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα είναι αιτητές πολιτικού ασύλου και πρόσφυγες; Αν γίνει κάτι εκεί σε ποιον θα ρίξουμε την ευθύνη; Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός μετά από όλα αυτά να πείσουμε κάποιοι τις χώρες μας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους;»

Όσο δεν το κατανοούμε, κατέληξε ο κ. Φουρλάς, θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε στη Μόρια και η ευθύνη είναι πλέον συλλογική.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσωπική υπόθεση Μέρκελ η αποφυγή σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, λέει ο Γερμανός πρέσβης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: