Φλέγεται ο νότιος Καύκασος: Το ΝΑΤΟ ζητά “να σταματήσουν οι συγκρούσεις” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μια λήψη βίντεο που παρέχεται από το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν φέρεται να δείχνει αρμενικά τανκς, μερικά από τα οποία υπέστησαν ζημιά, στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, 27 Σεπτεμβρίου 2020. EPA/AZERBAIJAN DEFENSE MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΝΑΤΟ κάλεσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να βάλουν αμέσως τέλος στις συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι δύο πλευρές «πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις συγκρούσεις», είπε ο Τζέιμς Απατουράι, ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για την περιοχή του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Ζήτησε επίσης να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική επίλυση του ζητήματος. «Το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

16 νεκροί στρατιώτες και 100 τραυματίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Επιβολή στρατιωτικού νόμου από το Αζερμπαϊτζάν

Η Ομάδα του Μινσκ, όπου συμπροεδρεύουν η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, συγκροτήθηκε το 1992 με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πενταμελής οικογένεια Αζέρων σκοτώθηκε λέει το Μπακού

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του πυροβολικού, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Αζερμπαϊτζάν, δημοσιοποιώντας έναν πρώτο απολογισμό από τις μάχες που ξανάρχισαν από το πρωί στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, από τους βομβαρδισμούς (των Αρμένιων αυτονομιστών του Καραμπάχ) «σκοτώθηκε μια πενταμελής οικογένεια στο χωριό Γκατσάλτι».

Η σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την αστάθεια στον Νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο απ’ όπου περνούν αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP-Reuters-Anadolu μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.
Βρυξέλλες, Βέλγιο / Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

H Αρμενία εξετάζει το ζήτημα ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Επικοινωνία Λαβρόφ – Μπαϊράμοφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: