«Φιλελέ» …Κομμουνισμός στα Νοσοκομεία Αναφοράς; Απαιτείται σεβασμός και προτεραιότητα στους Ελληνες

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο της Προέεδρου της Δημοκρατίας, Kατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Αν αντιλαμβάνομαι ορθά, έτσι και σε βρει το κακό, δεν έχεις πολλές εναλλακτικές. Το κράτος σε υποχρεώνει -δια νόμου παρακαλώ- να αναζητήσεις τη τύχη σου σε νοσοκομείο αναφοράς κι από κει και πέρα, αν τα πράγματα δυσκολέψουν, στην πλησιέστερη κενή ΜΕΘ, κρατικής πάντα υγειονομικής μονάδας.

Θες δε θες δηλαδή, έχεις δεν έχεις ιδιωτική ασφάλιση, έλλειψη εμπιστοσύνης προς το ελληνικό δημόσιο, ή απλά λεφτά να σου τρέχουν από τα μπατζάκια, καταλήγεις στη φροντίδα του …τιμημένου ΕΣΥ.

Οριακά καθησυχαστικό για μένα, παρότι θεωρώ το μάχιμο ιατρικό προσωπικό στα  διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία «premier league». Αλλά πολύ…Συριζέικο στην έμπνευση, βρε παιδί μου. Και ασφαλώς, εντελώς σόλικο για μία φιλελεύθερη κυβέρνηση που βδελύσσεται το συγκεντρωτικό κράτος, αποθεώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία και σέβεται -υποτίθεται- την ελεύθερη επιλογή.

  • Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Για σκεφτείτε να φρακάρουν οι ΜΕΘ και να αρχίσουν τα κριτήρια επιλογής των ασθενών που θα εισαχθούν, αλά Ιταλία. Θυμάστε τι γινόταν τον περασμένο Απρίλιο στα νοσοκομεία του Μιλάνου; Ωραία.

Ας δούμε όμως μια άλλη εκδοχή ως «υπόθεση εργασίας»: Είναι, λοιπόν, σε διπλανά κρεβάτια ένας Ελληνας συνταξιούχος που έχει πληρώσει ανελλιπώς επί δεκαετίες τις ασφαλιστικές του εισφορές, τους φόρους και τις άλλες υποχρεώσεις προς το κράτος και ένας λαθραίος, από αυτούς που είδαν φως και μπήκαν, χωρίς να πληρεί καν τις (extra large) προδιαγραφές χορήγησης ασύλου. Τι γίνεται κύριοι; Ποιος προηγείται;

Να σας το κάνω  λίγο ακόμη πιο δυσκολάκι. Ο Ελληνας είναι μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενο νόσημα, ενώ ο λαθραίος είναι μικρότερος και με σαφώς καλύτερο προσδόκιμο. Λοιπόν κύριοι; Με ποιο κριτήριο θα αποφασισθεί ποιος θα εισαχθεί πρώτος αν υπάρχει μια και μόνο κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη; Με το «βιοηθικό» κριτήριο των Ναζί και του Σόιμπλε, που ήθελαν στο όνομα, τάχα μου, της ευγονικής να ξεφορτώνονται τους πιο «αδύναμους» ή με το κριτήριο σεβασμού του κράτους προς τους έντιμους πολίτες, συνεπείς φορολογούμενους, που το στηρίζουν και στους οποίους οφείλει να αποδίδει προτεραιότητα;

Αλλιώς που πάει η «ανταποδοτικότητα» στην κοινωνική ασφάλιση που ευαγγελίζεται και αυτή η κυβέρνηση; Πληρώνει ο Ελληνας για να ψοφήσει αβόηθητος και να σώσει τον Αφγανό που μεθαύριο θα μας κάψει; Για εξηγήστε μου το λίγο, κύριοι της κυβέρνησης, μήπως και καταλάβω. Εχουμε κομμουνισμό και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Εύχομαι ειλικρινά να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο γιατί τότε θα πρέπει να κάνει την επιλογή ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Που μας έφερε σε αυτή την κατάντια με το αλόγιστο άνοιγμα των διεθνών μετακινήσεων και του τουρισμού χωρίς κανένα υγειονομικό προαπαιτούμενο.

  • Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η κατάσταση ξέφυγε όταν άνοιξαν τα σύνορα και η Ελλάδα δέχτηκε Ευρωπαίους τουρίστες χωρίς να τους υποχρεώσει να κάνουν τεστ στις χώρες προέλευσης. Επειδή αυτό «συνέστησε» η Γερμανία και δέχτηκε ασμένως η κυβέρνηση, ενώ η Κύπρος έθεσε όρους για υγειονομικό διαβατήριο ως κράτος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες του.

Το τίμημα ήταν βαρύ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυπριακής στατιστικής υπηρεσίας, από 550.971 τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί τον Ιούλιο του 2019, το αντίστοιχο νούμερο για τον περασμένο Ιούλιο έπεσε στους 64.914!

Μία μείωση τρομαχτική κατά 85,3%, που όμως «προσυμφωνήθηκε» με τους ξενοδόχους και σήμερα η περιοριστική πολιτική δρέπει καρπούς με τα κρούσματα παρά την εκτεταμένη τουριστική σεζόν να έχουν ελαχιστοποιηθεί. Η Κύπρος θεωρείται ασφαλής υγειονομικός προορισμός και είναι βέβαιο ότι θα προτιμηθεί την επόμενη σεζόν.

Στην Ελλάδα αντίθετα και ο τουρισμός δεν σώθηκε και η χώρα δυσφημίστηκε από τους ξένους που κατέφθασαν ως φορείς και μετά διαμαρτύρονταν ότι άρπαξαν κορωνοιό στα νησιά. Δυσφημήστηκε και από τον Θεοχάρη που όλο διαμαρτυρόταν με ανόητα κλαψουρίσματα για τις κόκκινες κάρτες που έπεφταν βροχή.

Σήμερα λουζόμαστε τα επίχειρα μιας πολιτικής που ξεκίνησε συνετά και μετά έγινε …εμπάτε σκύλοι αλέστε. Μπάχαλο. Κι επειδή το σύστημα αρχίζει να φρακάρει και επιπλέον, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς μεταφέρονται πλέον μετανάστες με Covid, oφείλω να προειδοποιήσω:

  • Σεβασμός και προτεραιότητα στους Ελληνες που συντηρούν με τον ιδρώτα τους αυτό το κράτος και τους ρεμπεσκέδες πολιτικούς του. Η εξομοίωση τους με τους απρόσκλητους τριτοκοσμικούς μετανάστες, ειδικά σε θέματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, είναι πρόστυχη και ανήθικη.

Προηγούνται οι Ελληνες κύριε Μητσοτάκη, επιτέλους καταλάβετε το! Κι ας σας λένε οι Γερμανοί άλλα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτοί σπεύδουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών τους κατά προτεραιότητα και αν χρειαστεί, εις βάρος όλων των άλλων. Το απέδειξαν περίτρανα και στη κρίση του κορωνοιού…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Δουλοπρέπεια και στους δευτεροκλασάτους: Βαλκανική πολιτική δεν χτίζεται με τραπεζώματα και χαριεντισμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: