Το Σαρλ Ντε Γκολ πανικοβάλει τον Ερντογάν: Ζήτησε από την Μέρκελ να σταματήσει τον Μακρόν

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Photo via Twitter, T.C. Cumhurbaşkanlığı @tcbestepe




Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκε προ ημερών το θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open και του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία λέγοντας στη Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν φέρεται να παραπονέθηκε σε έντονο ύφος για την παρουσία του «Σαρλ ντε Γκολ» στην περιοχή, και αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια της Τουρκίας». Ο Ερντογάν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή, κάτι που δεν κρύβει και με δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες Κυριακή, συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, λίγο πριν από μια συνάντηση στο Μαρόκο ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο αντίπαλων αρχών στη Λιβύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Φωτογραφία της συνάντησης δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας και δείχνει τον Ερντογάν και τον Σάρατζ να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο με ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπο.

Δεν έγιναν δηλώσεις στον Τύπο.

Με πληροφορίες από OPEN tv

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φαιδρότητες Ερντογάν: Συζήτησε με τον Σάρατζ πως να “προασπίσουν τα δικαιώματα” τους, στην ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: