Έσπασε το φράγμα των 200.000 θανάτων ο κορωναϊός στις ΗΠΑ: 6,9 εκατ. τα κρούσματα

Πινακίδα που ανακοινώνει το «Rapid Antigen Test» εμφανίζεται μπροστά από την είσοδο της υπηρεσίας τεστ για τον κορωναϊό από την Εθνική Φρουρά του Στρατού της Φλόριντα που συνεργάστηκε με την Πόλη του Μαϊάμι Μπιτς και το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα, στο Miami Beach Convention Center στο Miami Beach, Florida, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2020. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Έξι εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν σήμερα τον 200.000ο θάνατο που αποδόθηκε στην Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, με τον κορονοϊό να συνεχίζει να σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς κάθε μέρα.

Το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα (περίπου 18:30 ώρα Ελλάδας) η καταμέτρηση του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης έδειχνε 200.005 θανάτους.

Αυτή η θνησιμότητα – που προέβλεπαν από τον Αύγουστο πολλά μοντέλα – κάνει τον SARS-CoV-2 τρίτη βασική αιτία θανάτου στις ΗΠΑ φέτος. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 6,9 εκατομμύρια.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 33.536 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 836 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού πάνω από 4,59 εκατομμύρια μολύνσεις, ενώ οι νεκροί έχουν πλέον φθάσει τους 138.108, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που αρκετοί ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλλον υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΕΡΙΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP-Sputnik μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΣ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Κοντά στις 200.000 οι νεκροί από Covid-19 στις ΗΠΑ: Ανησυχεί ο Φάουτσι κι ενόψει γρίπης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: