Επιβεβαιώνει ο Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι σε διαβουλεύσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων [video]

File Photo: Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, επιβεβαίωσε, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας μάλιστα λόγο για «μενού επιλογών».

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  • «Ήδη έχουμε μενού επιλογών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε» επισήμανε.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια (μαχητικών) Ραφάλ, αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό, και στην επιχειρησιακή ικανότητα» διευκρίνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση,  βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες με πρώτο την επιχειρησιακή ετοιμότητα με ισχυρό σχέδιο ανάσχεσης από τις ένοπλες δυνάμεις που ξεκίνησε από την εμβληματική στιγμή του Έβρου, και δεύτερο τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας με την πίεση να ασκείται μονομερώς στην Τουρκία».

«Η χώρα μας έχει παράσταση επιχειρησιακής ικανότητας και πραγματική ισχύ. Έχουμε ισχυρή ανάσχεση και σε θαλάσσιο και χερσαίο μέτωπο και ισχυρή διπλωματία. Ο χρόνος που περνάει καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και την συνετή ελληνική στάση και την πειρατική τουρκική στάση κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ μας στο εξωτερικό» σημείωσε.

  • Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι «δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να υπάρξουν, η Ελλάδα είναι υπέρ της καλής γειτονιάς, αλλά από την άλλη πλευρά ο δίαυλος για να είναι παραγωγικός προϋποθέτει καλή κατανόηση με οριοθετημένο διάλογο, όχι προσχηματικό, με συγκεκριμένα ζητήματα, και όχι ατελείωτο κατάλογο».

Επίσης, συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, στο διάλογο είναι αναγκαίο να απέχεις από οποιαδήποτε πράξη που επιδεινώνει και προκαταλαμβάνει τη συζήτηση. «Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία όχι υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών» διεμήνυσε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών για τουρκική navtex: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, πιστά στο ρόλο του ταραξία η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: