Επίτιμη δημότης Πλατρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επίσκεψη στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην οδό Λήδρας με Ονασαγόρου, πραγματοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Λευκωσία 22 Σεπτεμβρίου 2020. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Επίτιμη δημότης Πλατρών ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης περιηγήθηκε σε ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Η ΠτΔ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού Πλάτρες, ενώ στην κεντρική αίθουσα Γιώργος Σεφέρης του χωριού, αντιπροσωπεία των κατοίκων της παρέδωσε το Χρυσό κλειδί της πόλης, καθώς και τιμητική πλακέτα στην οποία διακρίνεται η Κύπρος.

Νωρίτερα, υποδέχθηκαν την κ. Σακελλαροπούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην ορεινή Κακοπετριά, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος του συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας και Κοινοτάρχης Ευρύχου, Ξενοφών Ξενοφώντος, καθώς και αντιπροσωπεία τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Την ξενάγηση στον ναό και τον χώρο ανέλαβε η αρχαιολογική λειτουργός Φρύνη Χατζηχριστοφή, ενώ ο εκ μέρους τού Μακαριωτάτου θεολόγος π. Μιχαήλ Νικολάου παρουσίασε εν συντομία τη λειτουργική χρήση του ναού διαχρονικά και τη δραστηριοποίηση των πέριξ αυτού χώρων.

Ο π. Μιχαήλ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα την ύπαρξη μοναδικών τοιχογραφιών στον ναό, τη διοργάνωση στον χώρο κατασκηνωτικών περιόδων για νέους και νέες από την Κύπρο, αλλά και τη φιλοξενία νέων από τις εκκλησίες τής Μέσης Ανατολής σε κάθε θερινή κατασκηνωτική περίοδο, μία πρωτοβουλία τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η περιήγηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έκλεισε με επίσκεψη στην Παναγία του Άρακα, σε κεντρική περιοχή της οροσειράς του Τροόδους.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακλόνητη πίστη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής ζήτησε η Σακελλαροπούλου από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: