Επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ευρωβουλευτή, Λουκά Φουρλά

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, σημειώνει στην επιστολή της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Photo via Twitter, @loucas_fourlas
Ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά του στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα για την πρωτοβουλία του «Μικροί Ήρωες», που στόχο έχει την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους στο Παιδοογκολογικό Τμήμα, απέστειλε προς τον Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην επιστολή της, τονίζει τη σημασία που έχει η συμμετοχή του κ. Φουρλά στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή για τον καρκίνο, η οποία αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και δέσμευση του στον αγώνα για την καταπολέμησή του, σε μια περίοδο που οι καρκινοπαθείς σε όλη την Ευρώπη, ανησυχούν για τις επιπτώσεις του COVID-19 στην πρόσβασή τους στη φροντίδα και τη θεραπεία.

«Ως εκ τούτου, χαιρετίζω θερμά την υποστήριξή σας σε αυτό το θέμα, καθώς και την υποστήριξή σας για το έργο μας σχετικά με το σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου της Ευρώπης – κορυφαία προτεραιότητα για μένα προσωπικά στον τομέα της υγείας.»

Η κα Φον ντερ Λάινεν τονίζει επίσης ότι «αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς προκλήσεις φέτος, και όπως σωστά λέτε, μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε από την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε καιρούς όπως αυτούς, καταλήγει στην επιστολή της, «η Ευρώπη χρειάζεται υποστηρικτές της υγείας όπως εσάς και βασίζομαι στη συνεχή συνεργασία και συμμετοχή σας στο να καταστήσετε την Ευρώπη καλύτερη και πιο υγιή για τους πολίτες μας».


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον
Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκά Φουρλά. Photo via ΔΤ
  • Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει:

«Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στη δημόσια υγεία εν γένει και ειδικότερα για τον καρκίνο. Αυτό αντανακλάται από τη συμμετοχή σας στην Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, την νεοσύστατη Ομάδα Διαδικτύου για τον Καρκίνο, καθώς και την κυπριακή μη κερδοσκοπική οργάνωση “Μικροί Ήρωες”.

Προς το παρόν, οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειες σε όλη την Ευρώπη ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για τις επιπτώσεις του COVID-19 στην πρόσβασή τους στη φροντίδα και τη θεραπεία και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια λοίμωξη σε αυτούς, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Ως εκ τούτου, χαιρετίζω θερμά την υποστήριξή σας σε αυτό το θέμα, καθώς και την υποστήριξή σας για το έργο μας σχετικά με το σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου της Ευρώπης – κορυφαία προτεραιότητα για μένα προσωπικά στον τομέα της υγείας.

Πράγματι, αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς προκλήσεις φέτος, και όπως σωστά λέτε, μόνο μαζί και ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε από την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε καιρούς όπως αυτούς, η Ευρώπη χρειάζεται υποστηρικτές της υγείας όπως εσάς και βασίζομαι στη συνεχή συνεργασία και συμμετοχή σας στο να καταστήσετε την Ευρώπη καλύτερη και πιο υγιή για τους πολίτες μας».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Αποστολή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στον καταυλισμό Καρά Τεπέ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal