Επιμένει στη φιλοτουρκική προβοκάτσια ο Στόλτεμπεργκ: Τώρα τα… μασάει, αλλά δεν ανακαλεί

File Photo: Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ. @amna_news




Συνεχίζει τα ψέμματα και την προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Ελλάδα και Τουρκία συναντήθηκαν ήδη σε στρατιωτικό επίπεδο και συζήτησαν ήδη για να αναζητήσουν μέσω τεχνικών συνομιλιών τρόπους μείωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά μετά την συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε ότι οι δυο πλευρές συναντήθηκαν ήδη και συνομίλησαν επί της δημιουργίας μηχανισμού αποκλιμάκωσης για την αποφυγή ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της συγκέντρωσης πλοίων των δύο συμμάχων στην περιοχή.

Ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των συζητήσεών που είχε με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας. Ανακοίνωσε δε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών επί του μηχανισμού.

Ξεκαθάρισε δε ότι πρόκειται για τεχνικές συζητήσει που δεν αφορούν και δεν περιλαμβάνουν τα υποβόσκοντα αίτια της έντασης, δηλαδή τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών, κάτι που αποτελεί αντικείμενο της γερμανικής πρωτοβουλίας την οποία και χαιρέτισε.

Τα αυταπόδεικτα ψέμματα

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι ο κ. Στόλτεμπεργκ μετά την κατηγορηματική διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση για τα περί συμφωνίας ότι ναι μεν αναγκάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω, αλλά ουσιαστικά συνεχίζει τα πριμοδοτεί εμμέσως την πλευρά της Τουρκίας επιχειρώντας να εμφανίσει την Ελλάδα ως αναποφάσιστη και αναξιόπιστη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Hellas Journal, υπήρξε απλώς μια πρόσκληση από την πλευρά του γενικού γραμματέα προς τις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας. Κατά τη συνάντηση τους επιδόθηκε έγγραφο με τις προτάσεις και δεν έγινε καμία συζήτηση. Στη συνέχεια και μετά την προβοκάτσια της ανακοίνωσης Στόλτεμπεργκ για συμφωνία, ακολούθησε η καθαρά διάψευση από την Ελλάδα.

Η δήλωση Τσαβούσογλου

Σήμερα, εκτός από τις δηλώσεις Στόλτεμπεργκ προηγήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αποδεικνύουν ότι ΝΑΤΟ και Τουρκία κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα, ο κ. Τσαβούσογλου δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα για ψεύδη, λέγοντας πως “Η Ελλάδα έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου (με ψέματα για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ).” “Η Ελλάδα αρνήθηκε τον διάλογο στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Είναι η ίδια η Ελλάδα που ψεύδεται.”

Ανοίκεια επίθεση Τσαβούσογλου και νέες απειλές στην Αθήνα μετά την παγίδα Στόλτενμπεργκ

Και η νέα απάντηση της Ελλάδας

Απαντώντας στον κ. Τσαβούσοβλου διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσαν:

O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει.

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΚΥΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ύπουλη παγίδα του Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα: Έσπευσαν να τον χειροκροτήσουν οι Τούρκοι…

Αυστηρή απάντηση Πέτσα σε Στόλτενμπεργκ: Όποιος κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με σοβαρότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: