Εντυπωσιασμένοι οι Γάλλοι από τους Έλληνες πιλότους: Τί ανέφερε η Παρλί στον Παναγιωτόπουλο

Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη παίρνουν μέρος στην αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2020», στην Κύπρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΦ Κύπρου, STR
Τον εντυπωσιασμό των Γάλλων ιπταμένων από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τη δράση και το επιθετικό πνεύμα των Ελλήνων αεροπόρων, μετέφερε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατά τη χθεσινή τους επικοινωνία.

Η Φλοράνς Παρλί μετέφερε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Νίκο Παναγιωτόπουλο για την τετραμερή άσκηση στην Κύπρο, “Ευνομία”, αλλά κυρίως για τον τρόπο που έδρασαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας- και αυτοί που μεταστάθμευσαν στην Πάφο αλλά κι εκείνοι που έφτασαν αθέατοι από την Κρήτη.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη διάρκεια των προκλήσεων της Τουρκίας, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός προς την ομόλογό του.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Συζητήθηκαν, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών».

Και όπως μαθαίνουμε, οι δυο υπουργοί συζήτησαν ακόμη και τους αριθμούς των μαχητικών αεροσκαφών, πόσα μπορούν άμεσα να φτάσουν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ο αριθμός να είναι αυξημένος σε σχέση με αυτόν που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, δηλαδή τα 18.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Σε παροξυσμό ο στριμωγμένος Ερντογάν: Δύο νέες NAVTEX με πραγματικά πυρά στην ανατολική Μεσόγειο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal