Ένταση στα Καμένα Βούρλα για 39 προσφυγόπουλα: Οργισμένη αντίδραση Μηταράκη [βίντεο]

Ο Νότης Μηταράκης μιλά στο Open για τις αντιδράσεις των κατοίκων των Καμένων Βούρλων στη διαμονή 39 προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο Photo via ScreenShot




Οξείες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στα Καμένα Βούρλα για τη μεταφορά 39 ανήλικων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο που μίσθωσε ΜΚΟ. Ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης τους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί στις 3 μετά το μεσημέρι νέα κινητοποίηση των κατοίκων για αποκλεισμό των διοδίων.

Τη νύχτα σημειώθηκε ένταση με τους ανήλικους που διαμένουν στο ξενοδοχείο να πετούν, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, αντικείμενα προς τους συγκεντρωμένους. Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και τους διαμαρτυρόμενους για έλλειψη ανθρωπισμού.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι προέρχονται από το ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr,  χθες οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που μίσθωσε ΜΚΟ, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία, ενώ όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης επανέλαβε ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν. «Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν» δήλωσε, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Νύχτα έντασης

Σύμφωνα με τους κατοίκους και τα βίντεο που ανήρτησαν στο Facebook, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι εκ των φιλοξενούμενων προσφυγόπουλων άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν φασαρία, την ώρα που έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονταν και κάτοικοι των Καμένων Βούρλων, αντιδρώντας στην παραμονή τους στην περιοχή. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα προσφυγόπουλα αντιδρούσαν προς τους συγκεντρωμένους που είχαν αποκλείσει τις εξόδους.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη, ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό και πράγματι το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Νέα κινητοποίηση σήμερα

Οι κάτοικοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κι έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι, αποκλεισμό των διοδίων με αίτημα να απομακρυνθούν οι ανήλικοι πρόσφυγες από την περιοχή τους.

Νότης Μηταράκης: Έλλειψη ανθρωπισμού στα Καμένα Βούρλα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Open xαρακτήρισε ακραία τη συμπεριφορά των κατοίκων των Καμένων Βούρλων και μοναδική στο σύνολο της χώρας που υποδέχτηκε εκατοντάδες ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα θα μείνουν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα, γιατί «χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, θα πάνε σε λίγες μέρες σε άλλες χώρες της ΕΕ. Πρέπει λοιπόν να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, να βγάλουν κάποια ταξιδιωτικά έγγραφα, εκπρόσωποι των χωρών που τους υποδέχονται να έρθουν εκεί και να κάνουν μία συνέντευξη και να γίνουν και κάποια τεστ». Ο κύριος Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι οι ανήλικοι πριν μεταφερθούν στα ξενοδοχεία έχουν κάνει τεστ για κορωναϊό και πως όλα τα αποτελέσματα έχουν βγει αρνητικά.

«Σε όλη τη χώρα δεν έχουμε προβλήματα. Στα Καμένα Βούρλα υπήρξαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε προειδοποιήσει λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για αυτό» πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πλέον έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος και κατήγγειλε ευθέως τους κατοίκους πως εμπόδισαν την τροφοδοσία φαγητού και κλινοσκεπασμάτων για τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θέλησαν να βγουν εκτός ξενοδοχείου για να προμηθευτούν φαγητό.

Με πληροφορίες από lamiareport.gr / OPEN

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: