ΕΝΦΙΑ: Το Σαββατοκύριακο στο TAXIS ανεβαίνουν πάνω από 7 εκατ. εκκαθαριστικά

File Photo: Ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας του ΤΕΕ, γίνεται πράξη η καταγραφή όλων των κτιρίων -παλαιών και νέων, δημόσιων και ιδιωτικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Πάνω από 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θ’ ανέβουν στο TAXIS το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ενώ θα ισχύσουν και φέτος οι εκπτώσεις με βάση την αξία της περιουσίας.

Σύμφωνα με φοροτεχνικό, 30% θα είναι η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για περιουσία έως 60.000 ευρώ και 50% εάν το ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.

Στο μεταξύ αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης ξέσπασε σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών εργασίας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται τελικά ότι δεν θα αναπληρωθούν όλες οι ώρες της καραντίνας, αλλά μόνο οι μισές από αυτές.

«Στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει την υποχρέωση του εργαζόμενου να παρέχει απλήρωτη εργασία δεν μιλάμε για το ξήλωμα κεκτημένου αλλά πλήρη κατεδάφιση της μισθωτής εργασίας», επισημαίνει η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, ‘Εφη Αχτσιόγλου.

«Να το ξεκαθαρίσουμε, οι ώρες αυτές των 7 ή 14 ημερών πληρώνονται. Ούτε θέμα υπερωριών υπάρχει ούτε ζήτημα δώρο Πάσχα ούτε ζήτημα δώρο Χριστουγέννων ούτε ζήτημα αδειών. Έκτακτα μέτρα είναι σε έκτακτη περίοδο για την χώρα και όλοι πρέπει να συμβάλουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του καλεί τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση «να αποσύρει τώρα τις άθλιες διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» για εργασιακά θέματα .

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο κ. Βρούτσης είχε το θράσος φέρνοντας τις αντεργατικές διατάξεις του στη Βουλή να υποστηρίξει ότι «δεν καταργεί το εργατικό πλαίσιο καθώς το 8ώρο, οι υπερωρίες και τα δώρα συνιστούν θεμελιακούς πυλώνες για τους εργαζόμενους και παραμένουν ακλόνητα πράγματα». Προσθέτει ότι «το μόνο δυστυχώς που παραμένει ακλόνητο για τον κ. Βρούτση από την εποχή που ήταν ακόμα υπουργός Εργασίας του κ. Σαμαρά είναι η προσήλωση του στην τρόικα, την ολιγαρχία αλλά και την εργοδοσία».

Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα η επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Με βάση την πτώση του τζίρου μέχρι και τον Αύγουστο θα υπολογιστεί η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην φυλακή οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για τα παραποιημένα στοιχεία στα Folli Follie

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: