Εμπρησμός στη Μόρια: 30 Αφγανοί και ύποπτες ομάδες στο Facebook στο στόχαστρο των ερευνών

File Photo: Πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης στη Μόρια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε ομάδα 30 Αφγανών στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εμπρησμό στις υποδομές της Μόριας.

Πρόκειται, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής, για νεαρής ομάδας άτομα τα οποία έφθασαν στη Μόρια χωρίς τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συγκεκριμένη ομάδα των Αφγανών φέρεται να είχε συμμετάσχει σε έκνομες δραστηριότητες, όπως ναρκωτικά και εκβιασμοί μεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι νεαροί που εντάσσονται στην ομάδα των Αφγανών δεν ήταν ανάμεσα στους 35 μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωναϊό και επρόκειτο μπουν σε καραντίνα.

Οι «κλειστές» ομάδες του facebook

Οι Αρχές φαίνεται επίσης να εξετάζουν και μια σειρά επικοινωνιών στο Διαδίκτυο πριν από την καταστροφή στη Μόρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η αστυνομία εξετάζει τέσσερις «κλειστές ομάδες» στο Facebook που είχαν δημιουργηθεί. Μέλη σε αυτές τις ομάδες ήταν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια που έμεναν μέσα στο ΚΥΤ αλλά και έξω από αυτή σε σε σκηνές.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε αυτές τις «κλειστές» ομάδες του Facebook υπήρχαν και αλληλέγγυοι, ενώ τις επισκέπτονταν και μέλη ΜΚΟ, κάποια από τα οποία μάλιστα δεν είναι καν ακόμη στο νησί.

Το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται σε κάποιες συζητήσεις που είχαν αναπτυχθεί σε αυτές τις ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι τους έλεγαν κάποιοι πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορωνοϊού και οι Άρχες θα τους κάνουν λόγο για καραντίνα και απομόνωση.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Καστελόριζο: Απτόητοι στις τουρκικές προκλήσεις οι κάτοικοι, υψώνουν τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: