Εκτενές ρεπορτάζ του CNN στο Καστελόριζο: Συνέντευξη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας [videos]

File Photo: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φορώντας μάσκα, στις 14/9/2020 στο Καστελόριζο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Εκτενές ρεπορτάζ από το Καστελόριζο εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης παρουσίασε το CNN.

Στο νησί βρέθηκε ο κορυφαίος δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, Νικ Ρόμπερτσον, και πήρε συνέντευξη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τάχθηκε υπέρ ενός παραγωγικού διαλόγου, χαρακτήρισε, ωστόσο, απαραίτητη την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

  • «Το μήνυμα της προέδρου αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ελλάδα θέλει διάλογο με την Τουρκία αλλά δε θα δεχτεί πιέσεις και δε θα εξαναγκαστεί να μπει σε διάλογο», ανέφερε ο δημοσιογράφος, ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανεA ότι «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει το διάλογο. Αλλά φυσικά όχι το διάλογο υπό απειλή».

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

ΝΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ: «Η επίσκεψή σας εδώ, απέναντι από την Τουρκία σε μια περίοδο έντασης, δεν είναι ένα προκλητικό μήνυμα;»

ΑΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Δε νομίζω ότι μια ειρηνική επίσκεψη της προέδρου της Ελλάδας μπορεί να είναι προκλητική με κανένα τρόπο».

Στο ρεπορτάζ του CNN δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση εάν οι εξοπλισμοί, είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε ότι «Δεν είναι μόνο ένα μήνυμα. Αν θέλεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα καλύτερα προετοιμασμένος για πόλεμο».

  • Ο Νικ Ρόμπερτσον καταγράφει την ψυχραιμία των κατοίκων του Καστελόριζου, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη κρίση ούτε η τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Εξηγεί τέλος τις ελληνικές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της Άγκυρας.

«Η Ελλάδα φοβάται ότι η Τουρκία θα μείνει ήσυχη τώρα και μετά ξαναρχίσει τις προκλήσεις της, όπως λέει, τις έρευνες για αποθέματα αερίου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ» σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη: Στο Μαξίμου το μεσημέρι ο Σαρλ Μισέλ, συναντήσεις με Σούκρι, Ρέγκλινγκ, Ράμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: