Απεγκλωβίστηκε η οικογένεια με το τρίχρονο παιδί στους Σοφάδες: Εκκενώθηκε χωριό στην Καρδίτσα

Πλημμυρισμένο τοπίο που παραπέμπει σε λίμνη είναι πολλές περιοχές της Καρδίτσας από το χτύπημα του «Ιανού» Photo via OpentV




Απέδωσαν καρπούς οι πολύωρες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ στο Καρποχώρι Σοφάδων στη Καρδίτσα, όπου η κακοκαιρία Ιανός χτύπησε αδυσώπητα. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ σήμερα και δημοσιεύειο το ethnos.gr το πρωί η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τριμελούς οικογένειας, η οποία έχει στηθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τόσο τους γονείς όσο και το μόλις τριών ετών παιδί τους από το πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο όπου είχαν εγκλωβιστεί, ύστερα από αρκετές ώρες προσπαθειών για να τους προσεγγίσουν. Η περιοχή έχει πληγεί από την κακοκαιρία Ιανός, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από skaiTV και ethnos.gr

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εκκένωση του χωριού Πρόδρομος στην περιοχή της Καρδίτσας προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές καθώς υπήρχε κίνδυνος από τους χειμάρρους που πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OpenTV λόγω των ισχυρότατων βροχοπτώσεων από το πέρασμα του “Ιανού” η περιοχή έχει μετατραπεί σε μεγάλη έκταση, ενώ λόγωω των ισχυρών φαινομένων ακόμη και δυνάμεις της ΕΜΑΚ που έφτασαν για βοήθεια από τη θεσσαλονίκη, εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ethnos.gr γίνεται τις τελευταίες ώρες επιχείρηση απεγκλωβισμού σε ποιμνιοστάσιο στους Σοφάδες Καρδίτσας, όπου οικογένεια με ένα τρίχρονο παιδί έχει εγκλωβιστεί κάνουν από τις πρώτες πρωινές ώρες άνδρες τις ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής. Θάνο Σκαρλό, η οικογένεια είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο έχει πανικοβληθεί αλλά είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία. Η προσπάθεια προσέγγισής τους γίνεται με βάρκα καθώς η περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Πάντως η κακοκαιρία Ιανός έχει μετατρέψει σε λίμνη μετέτρεψε την πόλη της Καρδίτσας, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας πίσω της εικόνες απόλυτης καταστροφής. Μία γυναίκα που αγνόησε με το όχημα της τις συστάσεις των αρμοδίων και ένας κτηνοτρόφος αγνοούνται, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν «βυθιστεί» στο νερό, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν και μέσα στην Καρδίτσα, καθώς έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να είναι παντού στην πόλη και να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ

Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Από το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, μιλώντας αργά το βράδυ στο Open Tv, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, πως υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο κ. Στάθης είπε πως αναζητείται ένας ακόμη άνδρας, κτηνοτρόφος κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.

Όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες, τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά της περιοχής, ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος έκανε έκκληση, μέσω του ethnos.gr, οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ψηλά κτίρια για να μην έχουμε θύματα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το OpenTV, ethnos.gr και άλλες πηγές

 

Ο “Ιανός” πολιορκεί τη χώρα: Κινδυνεύουν άνθρωποι, βρέθηκαν τρεις αγνοούμενοι, κλείνουν δρόμοι, διακόπτει ο ΟΣΕ δρομολόγια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: