Εκεχειρία επειγόντως ζητεί η Μέρκελ: Επαφές με Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία

File Photo: Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. EPA, HENNING SCHACHT, POOL




Εκεχειρία επειγόντως και διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ζήτησε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νίκολ Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Τέλος στις εχθροπραξίες ζήτησε και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε συνομιλία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ «τόνισε ότι επείγουν η κατάπαυση του πυρός και η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Επισήμανε δε ότι «ο ΟΑΣΕ, με την Ομάδα του Μινσκ, προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για αυτό» και πρόσθεσε ότι οι γειτονικές χώρες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης.

«Οι Υπουργοί Εξωτερικών Χάικο Μάας και Mεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξαν τηλεφωνικά απόψεις για τη σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Θα πρέπει να μπει τέλος στις εχθροπραξίες, ο στόχος θα πρέπει να είναι μία ειρηνική λύση», αναφέρεται σε ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αζερμπαϊτζάν: Η Τουρκία μεταφέρει από τον Ιούλιο όπλα, παραστρατιωτικά σχήματα και ομάδες τζιχαντιστών;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: