Εφαρμογή στο κινητό θα δείχνει τα μέτρα κατά του κορωναϊού που ισχύουν στην περιοχή σου

File photo: Μετά την ψηφιακή ταυτότητα και την άδεια οδήγησης ακολουθούν η ψηφιακή φωτογραφία και η κάρτα ταχογράφου. Photo: Αρχείο Hellas Journal




Σύντομα μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκονται καταχωρώντας το σχετικό ταχυδρομικό κώδικα.

Αυτό εξήγγειλε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση των πολιτών ανά περιοχή.

«Όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές να υπάρχει σύγχυση. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή του». «Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή της σύγχυσης» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στη δήλωση της επικεφαλής της Πνευμονολογικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνας Γκάγκα ότι «θα φτάσουμε σύντομα σε σημείο που θα δεν προλαβαίνουν τα νοσοκομεία να περιθάλψουν ασθενείς με κοροναϊό» ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για κορυφαία επιστήμονα και πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει τις υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. «Προωθούμε ένα πλέγμα νέων ΜΕΘ, 40 επιπλέον αυτή την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 14 έχουν ήδη δοθεί», σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι έρχονται και άλλες 236 από δωρεές.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Προσπαθούμε τις 565 ΜΕΘ που παραλάβαμε να τις φτάσουμε στις 1.200 στους επόμενες ένα με δύο μήνες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο και γι’ αυτό παίρνουμε μέτρα και ζητάμε από όλους να τα τηρούν», τόνισε ενώ σημείωσε ότι ο άνθρωποι που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι κυρίως είτε ηλικιωμένοι είτε με υποκείμενα νοσήματα. «Να προσέχουν διπλά και μέσα στο σπίτι. Πολλά κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά. Μεταφέρονται κυρίως από τα παιδιά τους, όχι τόσο από τα εγγόνια τους. Απευθύνουμε έκκληση για πολύ προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Ν. Αρμένης

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Ένα βήμα πριν το lock down η Αττική: Δηλώσεις Πέτσα, εκκλήσεις λοιμωξιολόγων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: