ΕΕ: Το μέλλον των παιδιών απειλείται από αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε σχολεία

File Photo: Μαθητές με μάσκες σε σχολείο του Μαρόκο. EPA, jalal morchiodi




“Με την ευκαιρία της πρώτης διεθνούς ημέρας για την προστασία της εκπαίδευσης από επίθεση, η ΕΕ επιβεβαιώνει το δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση για όλους και τη σημασία της διασφάλισης ασφαλών μαθησιακών περιβαλλόντων σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένων κρίσεων”, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič.

Όπως σημειώνει, “το μέλλον των παιδιών απειλείται από τον αυξανόμενο αριθμό στοχευμένων επιθέσεων εναντίον σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες αποτελούν σκόπιμες και σοβαρές παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου”.

“Μαζί, πρέπει να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση για να διαδραματίσει τον πλήρη ρόλο της στην υγιή σωματική, γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, να αποκαταστήσουν την αίσθηση της κανονικότητας και της ασφάλειας και να τους προσφέρουμε σημαντικές δεξιότητες ζωής. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα εργαλεία για επένδυση στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα”, αναφέρει ο Επίτροπος.

“Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει πρωτοβουλίες για την προώθηση και ανάπτυξη της δήλωσης για τα ασφαλή σχολεία και να δώσει προτεραιότητα στην προστασία σε όλα τα επίπεδα. Τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα παγκοσμίως ενισχύουν την εκπαίδευση, ενσωματώνουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κοινωνική και συναισθηματική μάθηση, προλαμβάνουν και ανταποκρίνονται στη σχολική βία που σχετίζεται με το φύλο και προωθούν τους δεσμούς μεταξύ τομέων για την ενίσχυση των πλαισίων προστασίας των παιδιών”, σημειώνει.

“Η ΕΕ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αφιερώνοντας το 10% του προϋπολογισμού της για ανθρωπιστική βοήθεια για την υποστήριξη της πρόσβασης, της ποιότητας και της προστασίας της εκπαίδευσης”, υπενθυμίζει ο Επίτροπος Janez Lenarčič.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ 

«Κόλαση» ο κορωναϊός, εξομολογείται ο Μπερλουσκόνι: Μουδιασμένοι οι συνωμοσιολόγοι της Ιταλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: