Δημοσκόπηση Pulse: Μάσκα για τον ιό, Γαλλία στα ελληνοτουρκικά ψηφίζουν οι Ελληνες

Σε μία ταράτσα της Αθήνας, ανάμεσα στις πολυκατοικίες τής άλλοτε πολύβουης πρωτεύουσας, ο 16χρονος S.F., μαθητής της Α’ Λυκείου, με όπλο το ταλέντο και τη φαντασία του δημιούργησε ένα γκράφιτι εμπνεόμενος από την Covid-19. Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, N.F.




Την ανησυχία των πολιτών για τον κορωναϊό καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιοποιήθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σχεδόν επτά στους δέκα ανησυχούν αρκετά έως πολύ για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ η μεγάλη πλειονότητα έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Αναλυτικά, στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού το 66% των ερωτηθέντων ανησυχεί «αρκετά έως πολύ», «μέτρια» το 17% και «λίγο έως καθόλου» το 11%.

Μάλιστα το 74% των πολιτών απαντά πως έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας, ενώ το 19% δεν έχει πειστεί.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αποτιμά θετικά, το 30% αρνητικά, ενώ το 27% είτε δεν τα γνωρίζει – είτε δεν απαντά.

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, Μητσοτάκη

Όσον αφορά τα πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 41,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση περί «καταλληλότερου» για τη θέση του Πρωθυπουργού, με 46%, ενώ ακολουθεί ο «κανένας» με 26%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συγκεκριμένη ερώτηση λαμβάνει 24%.

Ελληνοτουρκικά

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά οι πολίτες αποτιμούν θετικά τις αποφάσεις/ενέργειες της κυβέρνησης, με το 58% να σημειώνει πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη στάση των ξένων χωρών και της Ε.Ε. στα ελληνοτουρκικά, με τη συντριπτική πλειοψηφία να εμφανίζει θετική γνώμη για τη στάση της Γαλλίας. Στο αντίποδα οι απαντήσεις για τη γερμανική στάση βρίσκονται στο ναδίρ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγή: PULSE/ΣΚΑΙ

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Σουηδία: Ακόμη και αν θα έπρεπε

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: