Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο BBC: Η Ελλάδα ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς

Φωτογραφία αρχείου O πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της TUI να σταματήσει τα πακέτα από και προς τον Λαγανά της Ζακύνθου, μετά από περιστατικό όπου τουρίστες μέσα σε αεροπλάνο δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Η λογική «πονάει χέρι – κόβει κεφάλι» είναι μία έκφραση πανικού σε μία συγκυρία που επιβάλει ψυχραιμία. Κατ’ αρχάς όπως έχει καταδείξει η εμπειρία του καλοκαιριού, πρόκειται σαφώς για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Και δυστυχώς, παρά το επίπεδο ατομικής ευθύνης που δείχνουν Έλληνες -κυρίως- αλλά και ξένοι επισκέπτες, υπάρχουν και αρνητικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά και τη βιωσιμότητα του κλάδου του τουρισμού.

Όπως τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη στο BBC ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Ελλάδα με τα 200 νησιά της, προσφέρει ασφαλείς διακοπές προς όλους και οι εξαιρέσεις δεν μπορούν να διαψεύσουν αυτόν τον κανόνα. Ο ίδιος μάλιστα, καθώς είναι επικεφαλής ενός τουριστικού συγκροτήματος στη Σαντορίνη (Desiterra Suites & Villas) γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που καταβάλουν Πολιτεία και φορείς του τουρισμού για να μπορέσουμε όλοι φέτος να κάνουμε διακοπές με ασφάλεια και προστασία.

Το επίπεδο ευθύνης που έδειξαν οι Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είναι υψηλότατο και εκθειάστηκε από όλους τους επισκέπτες μας φέτος, που παρά την πανδημία, ήταν ευτυχώς αρκετοί.

Ακόμα και σήμερα που η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα ενός δεύτερου κύματος της ασθένειας, η Ελλάδα συγκριτικά έχει πολύ λιγότερα κρούσματα, ενώ διατηρεί το πρωτοποριακό σύστημα των ελέγχων στα σύνορά της μέσω αλγόριθμου.

Στη Βρετανία σήμερα σκέφτονται να επιβάλουν καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από Ελλάδα, αντί να ρίξουν τα βέλη τους στην εταιρεία που δεν τήρησε αυστηρά τα πρωτόκολλα. Η Ελλάδα ωστόσο απέδειξε ότι αντιμετωπίζει με αμεσότητα μεμονωμένα περιστατικά και ατυχείς εξαιρέσεις. Ο κανόνας της χώρας επιβάλει ασφαλείς διακοπές προς όλους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: