Δήλωση στήριξης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα Βαρώσια

File photo: ΚΥΠΕ




Την ανησυχία του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις περί ανοίγματος των Βαρωσίων εκφράζει με δήλωσή του ο σκιώδης Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό Φάμπιαν Χάμιλτον.

Στη δήλωση που εστάλη στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου ο κ. Χάμιλτον αναφέρει ότι «το Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχεί για τις πρόσφατες ανακοινώσεις αναφορικά με σχέδια να ξανανοίξει και να ξαναεποικιστεί το θέρετρο των Βαρωσίων. Αυτά τα σχέδια είναι εμπρηστικά και επιβλαβή για τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες να επιτευχθεί μία με διάρκεια λύση στο νησί της Κύπρου. Οποιεσδήποτε ενέργειες συνδεόμενες με τα Βαρώσια θα πρέπει να συνάδουν με όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένου του Ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

Η δήλωση συνεχίζει αναφέροντας ότι οι Εργατικοί προτρέπουν τη βρετανική Κυβέρνηση ως συντάκτη των ψηφισμάτων για την Κύπρο να παίξει έναν ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση της τήρησης των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και για τη συνέχιση των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών καλύπτοντας όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν αμφότερες τις κοινότητες.

«Είναι επίσης ζωτικής σημασίας το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να καλεί σε αποκλιμάκωση και σε αποφυγή κάθε ενέργειας που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς επίσης σε σεβασμό του διεθνούς δίκαιου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στην Κύπρο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», προσθέτει η δήλωση.

Καταλήγει με την επισήμανση ότι οι Εργατικοί έχουν επανειλημμένως καταστήσει σαφές ότι η επίλυση κάθε διαφοράς πρέπει να γίνει «μέσω ειρηνικού διαλόγου, όχι κλιμακούμενης έντασης».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κορωναϊός στην Κύπρο: 17 κρούσματα σε μια μια μέρα, κυρίως από Λάρνακα, ιχνηλατήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: