Διάλογος δεν μπορεί να γίνει με την λογική του όπλου στο τραπέζι, λέει ο Βαρβιτσιώτης

File Photo: Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




«Διάλογος δεν μπορεί να γίνει με την λογική του όπλου στο τραπέζι. Η επιχειρηματολογία της ‘Αγκυρας “ή συμφωνείς μαζί μου ή αλλιώς πάμε σε πόλεμο” δεν είναι διάλογος.

“Είναι εκβιασμός. Και η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στη χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τόνισε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ζήτησαν από την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Ερωτηθείς για το θέμα το κυρώσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως θέτουμε το θέμα των κυρώσεων όχι απλά ως μια τιμωρία απέναντι στην Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά, αλλά να είναι τέτοιου χαρακτήρα που να οδηγήσουν τον τουρκικό λαό να ζητήσει από την τουρκική ηγεσία αλλαγή πλεύσης.

Μιλώντας για τη Σύνοδο των MED7 που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κορσική, σημείωσε πως απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, έχει διαμορφωθεί ένα «άρρηκτο» – όπως είπε – μέτωπο των χωρών του Νότου που υιοθετούν τις ελληνο-κυπριακές θέσεις και στέκονται με μία φωνή απέναντι στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μητσοτάκης-Σχοινάς: Ανάγκη για νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, χωρίς τα λάθη του 2016

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: