Δεύτερη μέρα πογκρόμ στην Τουρκία: 130 εντάλματα σύλληψης για στρατιωτικούς και δικαστές

File photo: Μέλη των ενόπλων δυνάμεων που συνελήφθησαν μετά το πραξικόπημα του 2016, προσάγονται σε δικαστήριο στην Άγκυρα την 1η Αυγούστου 2017. EPA, TUMAY BERKIN




Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 130 υπόπτων ως υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν κατά τη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών επιδρομών που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα.

Οι ύποπτοι, στους οποίους περιλαμβάνονται πρώην και νυν στρατιωτικοί και δικαστές, κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τον Γκιουλέν σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, την οποία ο ιερωμένος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

  • Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, και ακολουθούν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος σχεδόν 150 υπόπτων μια μέρα πριν.

Τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 από ένα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, οι αρχές προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε επιχειρήσεις καταστολής των οπαδών του Γκιουλέν. Οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα του Γκιουλέν και υποστηρίζουν πως το δίκτυό του έχει διεισδύσει εδώ και δεκαετίες σε σημαντικούς δημόσιους θεσμούς.

Με πληροφορίες από DPA μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σταθερά σε άλλους αιώνες: Φύλαρχοι, σουλτάνοι και Μάχη του Ματζικέρτ στο ρεπερτόριο του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: